British Airways отмени почти 100 полета до и от летищата

...
British Airways отмени почти 100 полета до и от летищата
Коментари Харесай

Близо 100 полета от и до Лондон са отменени заради компютърен проблем

British Airways анулира съвсем 100 полета до и от летищата в Лондон в сряда, откакто системите за регистрация са наранени от компютърни проблеми, оповестява АП.

Авиокомпанията съобщи, че " казусът със системите " предизвиква закъснения и отменяне на полети на малко разстояние от летищата в Хийтроу, Гетуик и Лондон Сити .

British Airways съобщи, че разчита на аварийни и ръчни системи, и анулира 81 полета до или от Хийтроу, и 10 полета в Гетуик, наранени са към 15 000 пасажери . Повече от 200 други полета бяха забавени.

" Редица полети не престават да се извършват, само че ние съветваме клиентите да ревизират ba.com за най-новата информация за полетите, преди да дойдат на летището ", се споделя в известие на самолетната компания.

Компанията добавя, че пасажерите на къси дистанции могат да се резервират полета си още веднъж за различен ден.

През май 2017 година десетки хиляди пасажери чакаха, когато световна компютърна щета анулира стотици полети на British Airways за три дни. Пътниците на компанията също бяха наранени от съществени закъснения през юли и септември 2016 година поради проблеми със системите за онлайн регистрация на самолетната компания.

Авиокомпанията също по този начин ще бъде санкционирана с 183 милиона паунда поради хакерска атака против системите си за сигурност предходната година , в която бяха откраднати персоналните данни на близо 500 000 клиенти .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР