Подкрепяната от Майкрософт изследователска лаборатория в областта на изкуствения интелект

...
Подкрепяната от Майкрософт изследователска лаборатория в областта на изкуствения интелект
Коментари Харесай

Разпознава емоции, тълкува изображения: Представиха новата версия на ChatGPT

Подкрепяната от " Майкрософт " изследователска лаборатория в региона на изкуствения разсъдък OpenAI сподели последната версия на технологията, която стои в основата на чатбота ChatGPT.

Новото потомство е по-бързо, може да разчита и пояснява изображения, да прави езиков превод, както и да разпознава страсти от образни материали. Разработката е следващ ход в конкуренцията за водачество в основната нововъзникваща промишленост на изкуствения разсъдък.

Топъл женски глас, който на моменти звучи флиртуващо, дава отговори в действително време без закъснение, като може да бъде преустановяван - белези на действителния диалог, с които досегашните говорещи чатботове с изкуствен интелект не разполагаха. На изработен комплимент виртуалната събеседничка отговори с: " Престанете, карате ме да се изчервявам ". Разработчиците акцентираха, че ъпдейтите вършат технологията доста по-иновативна.

" През последните две години бяхме доста фокусирани върху възстановяване на интелигентността на тези модели и те станаха много положителни. Сега обаче за първи път вършим в действителност голяма крачка напред във връзка с лекотата на потребление ", сподели Мира Мурати - основен технолог на OpenAI.

Разпознаването на страсти е друга огромна разлика по отношение на предходните версии.

" О, вършиме проява онлайн. Това е ужасно. Просто дишай надълбоко и помни, че ти си специалистът ", споделя GPT-4o.

" Предложението ми харесва. Нека опитам няколко дълбоки вдишвания. Можеш ли да оцениш дишането ми. Добре, стартирам... ", дава отговор откривателят Майк Чен.

" Забави малко. Майк, ти не си прахосмукачка. Вдишай. Брой до четири ", отвръща му GPT-4o.

Начинът, по който новата версия на чатбота се оправи с композиция от текст, видео и аудио несъмнено извежда OpenAI пред конкуренцията. Лабораторията показа продукта ден преди годишната конференция на разработчиците на " Google ", на която корпорацията възнамерява да разгласи свои вести, свързани с изкуствения разсъдък.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР