Британският актьор Тоби Стивънс е записал като аудиокнига английското издание

...
Британският актьор Тоби Стивънс е записал като аудиокнига английското издание
Коментари Харесай

Актьорът Тоби Стивънс е записал като аудиокнига английското издание на „Времеубежище“

Британският артист Тоби Стивънс е записал като аудиокнига британското издание на романа „ Времеубежище “ на Георги Господинов. Това оповестяват издателите от „ Жанет 45 “, написа Българска телеграфна агенция.

Преди да прочете целия текст на книгата на британски език, напролет Тоби Стивънс е записал къс фрагмент от „ Времеубежище “, в превода на Анджела Родел, за уеб страницата на интернационалните награди „ Букър “.

Британският артист взе участие като Ленски във кино лентата „ Онегин “ с Ралф Файнс и Лив Тайлър. Играе в постановки на Кралския Шекспиров спектакъл, като измежду тях са „ Хамлет “, „ Сън в лятна нощ “ и „ Мяра за мяра “. В киното Тоби Стивънс взе участие във филми като Possession с Гуинет Полтроу, Die Another Day с Пиърс Броснан и други Снима се и в телевизионни сериали за Би Би Си.

„ Тоби Стивънс е един от най-търсените гласове за аудиокниги и радиосериали “, показват от „ Жанет 45 “. Той е гласът на Филип Марлоу в драматизациите на романите на Реймънд Чандлър и гласът на Вронски в „ Ана Каренина “. През 2011 година записва за Би Би Си Библията във версията на крал Джеймс. Негова майка е звездната английска актриса Маги Смит, носителка на две награди „ Оскар “, награди „ Еми “ и „ Тони “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР