По инициатива на Община Благоевград и Стопанска камара Австрия пред

...
По инициатива на Община Благоевград и Стопанска камара Австрия пред
Коментари Харесай

Дуално обучение по австрийски модел в Благоевград

По самодейност на Община Благоевград и Стопанска камара Австрия пред представители на междинни, висши образователни заведения и бизнеса от района бе показан планът " Дуално образование в България " / GODUAL и преимуществата и положителните практики от дуалното образование “.

Събитието бе намерено от зам.-кмета по обучение и бизнес развиване на Община Благоевград Боряна Шалявска и господин Филип Купфер, шеф на AdvantageAustria и София Дамянова, управител австрийски планове „ Дуално обичение в България “.

„ Много са изгодите от това бизнесът и образованието да работят дружно, само че и провокациите не са малко, а те могат да бъдат преодолени, в случай че работим в една посока.
Важно е да дадем на младежите взор към други, разнообразни, забавни специалности.
Община Благоевград ще работи предпочитано по няколко съществени начинания, за които ще ни би трябвало поддръжката и на бизнеса, и на образованието, с цел да могат да бъдат осъществени.
Имаме желание да организираме Дни на отворените порти в разнообразни предприятия, с цел да могат учениците да се допрян до същността на работата и да добият визия за самите процеси в тях.

Друга забавна самодейност, която имаме желание да организираме е шерването на положителния образец. Тя може да бъде осъществена, когато опитни, съумели хора от разнообразни предприятия посещават образователните заведения, с цел да опишат своята вдъхновяваща история.
За по-малките възпитаници считаме, че ще бъде потребно основаването на детски бизнес клуб, в който бизнесът ще задава концепциите, а децата ще работят по разнообразни планове “, разясни по време на форума зам.-кметът Шалявска.

Проектът GODUAL работи в помощ на компании и гимназии в България, да образоват качествено квалифицирани фрагменти, за разнообразни браншове на стопанската система. Към този миг специалностите, по които се предлага образование са 15, в над 30 учебни заведения, в 19 обитаеми места, а учениците се образоват в действителна работна среда, в редица огромни компании.

В рамките на събитието възпитаници от ПГТЛП „ Гоце Делчев “ презентираха приготвени от тях храни.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР