Силни бури удариха различни райони в Сърбия през изминалото денонощие,

...
Силни бури удариха различни райони в Сърбия през изминалото денонощие,
Коментари Харесай

Силни бури удариха различни райони на Сърбия, един човек е загинал

Силни стихии удариха разнообразни региони в Сърбия през миналото денонощие, един човек е умрял. Това  наложи оповестяването на бедствено състояние на избрани места заради тежките метеорологични условия, оповестява държавната РТС.

Трагичен случай се случи в Сомбор, където 65-годишна жена загуби живота си, откакто дърво падна върху автомобила, в който се намираше по време на бурята.

Изпочупени дървета предизвикаха обилни вреди на жилищни здания и транспортни средства в целия град.

Пожар породи покрай трафопост в Нови Сад, което докара до прекъсване на тока в няколко елементи на града. Огнеборците съумяха да овладеят пожара и засегнатите региони към този момент са възстановили електрозахранването си. По време на случая избавителните служби изтеглиха петима възрастни и едно бебе.

Силни стихии удариха разнообразни региони на Сърбия, един човек е умрял 22.05.24 16:30 Два обстоятелството към злополуката с колата на НСО на Кирил Петков остават тайнственост: Ето кои са те 22.05.24 16:27 Унгарският външен министър: Появата на западни войски в Украйна ще докара до международна война 22.05.24 16:03 Средната дълготрайност на живота у нас се е нараснала с 1,6 години 22.05.24 15:52 Украински военачалник: Властите в Киев се задоволяват единствено с война – нито победа, нито проваляне ги устройва 22.05.24 15:47

Бедствено състояние беше оповестено и в Нови Пазар, където локалните управляващи описаха бурята от понеделник вечер като „ невиждана “. Незабавно бяха изпратени дежурни екипи от служащи за справяне с вредите, породени от естественото злополучие. Гражданите също се включиха в напъните за разчистване, които не престават и през днешния ден.

Източник – РТС/Превод:SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР