Месото се задушава с комбинация от най-вкусните зеленчуци, в кисело

...
Месото се задушава с комбинация от най-вкусните зеленчуци, в кисело
Коментари Харесай

Гаранция, че не сте яли по-вкусно нещо! Пилешко в кисело мляко, фантастичен и засищащ обяд

Месото се задушава с композиция от най-вкусните зеленчуци, в кисело мляко, което го омекотява в допълнение

Когато имате потребност от рецепта за бърз и изобилен обяд, постоянно можете да разчитате на тази. Съдържа месо, тъй че сигурно ще ви засити. Обядът е доста апетитен, а месото се задушава с композиция от най-вкусните зеленчуци, в кисело мляко, което го омекотява в допълнение. Ето какво ви би трябвало, с цел да си приготвите най-вкусното Пилешко в кисело мляко:

Пилешко в кисело мляко
Необходими артикули:
500 г бяло пилешко месо
1 кг картофи
3 супени лъжици олио
1-2 глави лук
4-5 скилидки чесън
една чаена лъжичка сол
черен пипер на прахуляк на усет
суха фалшификация (вегета) на усет
половин чаена лъжичка риган
500 мл кисело мляко
3 яйца
3 супени лъжици брашно
1 алена чушка
1 домат
Начин на подготвяне:
Пилешкото месо се измива под бликам студена вода, след което се избърсва и се нарязва на кубчета. Измийте и почистете и зеленчуците. Обелете картофите и лука. Нарежете картофите на тънки листове, колкото можете по-тънки.

Загрейте малко олио в дълбока тенджера, след което прибавете към него ситно нарязания лук. Общо за ястието бяха нужни две приблизително огромни глави лук и 4-5 скилидки чесън, които също се нарязват на ситно и се запържват дружно с лука.

Лукът се задушава за няколко минути, след което се прибавя нарязаното пилешко месо и продължава да се задушава на умерена температура, като се разбърква понякога. Подправете с малко сол и черен пипер на прахуляк. След няколко минути пържене се прибавя суха фалшификация за пиле и ситно нарязан червен пипер.

Продължете да пържите месото още малко, след което прибавете ситно нарязания лук. Разбъркайте, с цел да се изравнят съставките. Затова е добре още първоначално да започнете да готвите ястието в по-дълбок съд, с цел да се разбърква по-лесно при прибавяне на картофите.

Овкусява се с лъжичка суха фалшификация (вегета) на усет, половин лъжичка риган и ястието се оставя да къкри още пет минути. След това прехвърлете цялото наличие на тенджерата в незапалим съд, тава или гювеч. Отгоре наредете резенчета домат, които авансово сте нарязали.

Приготвяне на заливката от кисело мляко: яйцата се разрушават с тел в дълбока купа, след което се прибавят три супени лъжици брашно и половин литър кисело мляко. Разбийте добре с бъркалка, с цел да смесите съставките, тъй че да няма бучки. Посолете и поръсете с черен пипер сместа на усет.

Изсипете тази примес отмерено върху ястието и разклатете, с цел да се разпредели. Включете фурната да загрее на 220 градуса, по този начин приготвеното ядене би трябвало да се пече към половин час. Но преди да сложите в загрятата фурна, съдът се покрива с алуминиево фолио.

След 20 минути махнете фолиото от съда и го оставете да се пече още 10 минути, с цел да се запече и да хване хубава коричка.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР