„Първият възможен случай на коклюш се появи в Смолянска област.

...
„Първият възможен случай на коклюш се появи в Смолянска област.
Коментари Харесай

Първи случай на коклюш в Смолянско

„ Първият вероятен случай на коклюш се появи в Смолянска област. Все още чакаме лабораторно с PCR да бъде потвърден, само че по клинична картина дава отговор на болестта “, сподели шефът на Регионалната здравна ревизия в Смолян доктор Мими Кубатева.

В учебното заведение са взети противоепидемични ограничения. „ Всичко, което би трябвало да се направи, е направено. Няма заплаха за останалите деца “, сподели шефът на СОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ в Рудозем Сийка Кирякова.

Д-р Мими Кубатева уточни, че Рудозем е една от общините в Смолянска област, в която има най-вече отводи на родители от наложителните имунизации на децата им. „ И тъкмо там се появява първият случай на коклюш. От началото на годината до в този момент има четири отхвърли на родители от община Рудозем да ваксинират децата си, а за последните пет години са 18 отхвърли “, сподели още доктор Кубатева. Тя разяснява, че родителите се глобяват, заплащат си санкциите, само че това не трансформира отношението им към наложителните ваксини.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР