Бразилският медицински регулатор Anvisa от втория път одобри използването в

...
Бразилският медицински регулатор Anvisa от втория път одобри използването в
Коментари Харесай

Бразилия офобри използването на руската ваксина Спутник V

Бразилският медицински регулатор Anvisa от втория път утвърди потреблението в страната на съветската ваксина против COVID-19 за хора на възраст от 18 до 60 години. Използването на съветската ваксина е лимитирано единствено до част от районите на страната, а делът на имунизираните в тези райони не би трябвало да надвишава 1% . През месец април същият регулаторен орган към този момент преглежда опцията за потреблението на тази ваксина, само че отхвърли нейното утвърждение, тъй като съгласно Anvisa, тя съдържа размножаващи се аденовируси.

Руската ваксина Спутник V с публично комерсиално име Гам-КОВИД-Вак е основана въз основата на модифицирани вируси на индивида. След имунизирането аденовирусите попадат в човешките кафези и ги принуждават да основават S-протеина на ковид SARS-CoV-2, а това от своя страна провокира имунен отговор в човешкия организъм. Създателите на имунизацията акцентират, че въведените с имунизацията аденовируси още по време на производството са лишени от опцията да се развъждат в организъма на имунизирания.

В края на месец април Националната организация за мониторинг на здравето на Бразилия (Anvisa) прегледа потреблението на Спутник V, само че не го утвърди. Медицинските експерти на организацията твърдяха, че имунизацията съдържа репликиращи се (размножаващи се) аденовирусни частици. На четвърти юни тази година Anvisa направи лично проучване, след което бе утвърдено потреблението на съветската Спутник V и индийската Covaxin.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР