Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че очаква да

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че очаква да
Коментари Харесай

Тръмп обяви, че ще бъде арестуван във вторник и призова за протести

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че чака да бъде задържан във вторник и прикани поддръжниците си да стачкуват. Във вторник прокурорите ще преглеждат обвинявания за заплащане на пари за безмълвие на порнозвезда преди предизборната акция преди избирането му за президент.

" Незаконно приключване на информация от корумпираната и мощно политизирана окръжна прокуратура в Манхатън... демонстрира, че без да може да се потвърди закононарушение... водещият републикански претендент и някогашен президент на Съединените американски щати ще бъде задържан във вторник идната седмица ", написа Тръмп в личната си обществената мрежа Truth Social.

Говорител на Тръмп съобщи, че някогашният президент не е бил известен за никакъв арест. Тръмп не даде доказателства за приключване на информация от окръжната прокуратура и не разиска вероятните обвинявания в поста си, отбелязва Ройтерс.

Говорител на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг, чиято работа проверява заплащането на 130 000 $ за безмълвие, което някогашният персонален юрист на Тръмп Майкъл Коен е направил на порноактрисата Сторми Даниълс, отхвърли коментар.

Твърди се, офисът на Браг ще показа доказателства пред съда за заплащането, което е станало в последните дни на акцията на Тръмп през 2016 година. Срещу тази сума Даниълс е трябвало да мълчи за спекулация, която тя твърди, че е имала с Тръмп 10 години по-рано.

Тръмп назовава следствието на демократа Браг лов на вещици.

В събота републиканският ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти разкритикува следствието като политически стимулирано.

По-рано този месец Тръмп беше поканен да даде показания, което съгласно правни специалисти е знак, че обвинителният акт е близо. Тръмп е отказал.

През 2018 година Коен се призна за отговорен в нарушавания на федералното законодателство за финансиране на предизборни акции, свързани с това, че наред с други закононарушения е уредил заплащания на Даниълс и друга жена в подмяна на мълчанието им за афери, които съгласно тях са имали с Тръмп. Той съобщи, че Тръмп му е наредил да извърши заплащанията.

Тръмп има и други проблеми със съда. Разследва се работата му с класифицирани държавни документи след напускането на поста, както и напъните му да анулира резултатите от изборите през 2020 година, които той загуби от президента демократ Джо Байдън.

Тръмп води пред първите си противници за партийната номинация, като в изследване на Ройтерс/Ипсос от февруари има поддръжката на 43% от републиканците, спрямо 31% за най-близкия му противник, губернатора на Флорида Рон ДеСантис, който към момента не е оповестил кандидатурата си.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР