Той е движещата сила в групата Nine Inch Nails. Композира

...
Той е движещата сила в групата Nine Inch Nails. Композира
Коментари Харесай

Трент Резнър, който смята, че рок музиката не трябва да бъде безопасна

Той е движещата мощ в групата Nine Inch Nails. Композира музика за видеогри и филми. Печелил е награди " Грами " и " Златен глобус ". Днес става на 59 година Трент Резнър е Човек на деня на Свободна Европа.

В петък музикантът и композитор Трент Резнър става на 59 години. Изкуството е неразделна част от живота му още от ранна детска възраст. Когато е младеж, към този момент може да свири на пиано, саксофон и туба.

Групата му Nine Inch Nails съществува от 36 години. Пише песни и за филми и видеоигри.

Някои от продукциите, за които Резнър композира, са филмите " Не казвай довиждане " , " Кутия за птици " , както и видеоигрите " Quake " и " Call of Duty: Black Ops II " .

" Смятам, че рок музиката не би трябвало да бъде безвредна. В нея би трябвало да има детайл на конспирация, тайнственост и бунтарство ", споделя Резнър пред.

Трент Резнър е роден на 17 май 1965 година в щата Пенсилвания . Майка му и татко му се развеждат когато е едвам на 6-годишна възраст и той отива да живее при баба си и дядо си.

" Трент е положително момче. Обича да кара скейтборд, да сглобява макети на самолети и да свири на пианото. Музиката е неговия живот още от ранна детска възраст`, споделя дядо му пред списание Пийпъл през 1995 година

Резнър споделя, че е водил усамотен живот и това го е предиздвикало да се усеща изолиран от външния свят. Допълва, че не знае за какво е избрал да се занимава с това, което прави.

" Сигурен бях само в желанието си да избягам от родния си град. Не е неприятно място, само че единственото, което можеш да правиш в него, е да отглеждаш царевица ", споделя той.

Житейският опит, който придобива през тийнейджърските си години, идва от филмите и книгите, на които е отделял свободното си време.

" Когато всеки ден гледаш телевизия и четеш книги започваш да виждаш готини неща. Красиви места и хора, които имат забавни кариери. Нищо от това не се случваше в родния ми град. Осъзнах, че той не е за мен ", прибавя Резнър.

В средата на 90-те Резнър има проблем с опиатите. Помага му Дейвид Боуи , който кани Nine Inch Nails на взаимно турне.

Резнър споделя, че е предавал сантиментално значение на алкохола и опиатите. Намирал е своите моменти на бягство и облекчение, само че в последна сметка те са създавали безпорядък, който е вредял на творчеството му.

" Нещата отиваха към цялостен провал, само че Дейвид не ми се караше. Намери своя метод да ми покаже, че би трябвало да се стегна. Успя да мине през всичките пластове гадости, които бях построил към себе си. Благодарен съм му ", споделя Резнър.

Пътят на Резнър от момчето в дребния град до знаменит музикант и композитор споделя историята на надарена персона със блян към артистичната независимост.

През 2009 година се дами за Мерикуин Мандиг. По-късно същата година двамата основават групата How to Destroy Angels , към която се причислява неговия другар и сътрудник от Nine Inch Nails Атикъс Рос .

През 2010 година тандемът Резнър и Рос печели премия " Оскар " в категорията " Най-добър саундтрак " за музиката им към кино лентата " Социалната мрежа " , който споделя за Марк Зукърбърг и основаването на Фейсбук .

Резнър споделя, че през живота си нееднократно е бил на " ръба на тъмната страна ".

" Чудих какво би станало, в случай че прекаля още малко. Кой споделя, че би трябвало да спра дотук? Какво има зад идната врата? Може би по собствен си метод получих някаква мъдрост, когато си задавах тези въпроси ", споделя той в за Uncut.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР