Бившият министър на околната среда Борислав Сандов е заложил цяло

...
Бившият министър на околната среда Борислав Сандов е заложил цяло
Коментари Харесай

Младен Шишков: Сандов заложи зелено минно поле в целия спектър от живота в държавата

Бившият министър на околната среда Борислав Сандов е заложил цяло едно зелено минно поле в целия набор от живота в страната. Такава позиция изрази Младен Шишков от ГЕРБ-СДС пред NOVA NEWS. По думите му са направени значително неща, с цел да бъде блокиран икономическият живот с ограниченията и задачите, подхванати през последните месеци.

„ Основно това, което се случи около Автомагистрала „ Струма”, беше една тяхна поръчка от началото на мандата им. Казаха, че ще създадат всичко допустимо това трасе да не се построява по метода, по който е проектирано и утвърдено от Европейската комисия. Този план е утвърден от Европейска комисия, кандидатствано е с него, отпуснати са средства по плана от 2017 година, който сякаш не става. Европейска комисия е споделила „ окей” тогава”, добави той.

В един миг обаче, по думите на Шишков, Борислав Сандов размахвал „ някакво писмо” и казвал, че планът не ставал. „ Той споделя, че за него не е значим човешкият живот, не е значимо, че всеки ден там се губят човешки животи, значимо е, че няма да има кой да насочва костенурката”, е мнението му.

По думите му същинската причина не са костенурките, вълците, мечките или розовото фламинго, а както самият Сандов е споделил - това, че АПИ няма компания, която да построи трасето. „ Тоест, трасето, което той планува като дълъг тунел. За него казусът е, че не желае българска компания да построява това трасе”, изясни още той.

Шишков предизвести, че има огромна възможност да бъдат изгубени европари след решенията на ексминистъра Сандов за автомагистрала „ Струма”, взети в последния му работен ден. „ Има предписание на Европейска комисия, което споделя, че по един и същи обект не може да се кандидатства по повече от три програмни интервала. Ако минем на вид, който той предлага - тунел, който е неуместният вид, няма да ни стигне времето”, уточни гостът в „ Денят на живо”.

На въпрос дали войната сред Корнелия Нинова и президента Румен Радев би помогнала на ГЕРБ-СДС на предварителния избор, той сподели: „ Честно казано не виждам война. За мен това е някакъв доста на ниска цена спектакъл. Абсурдно е да твърдиш, че някой работи против теб, а в същия миг да назначи трима членове от твоята партия като министри”.

Акцент на партията в предизборната акция ще бъде енергийната рецесия. „ Дори дадохме поръчка, че сме подготвени да работим с всеки един, който е подготвен да ни поддържа в нашите хрумвания - за диверсификация на газовите доставки, за ограничение цените на горивата, на електрическа енергия, за модернизацията на армията”, изясни Шишков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР