Бившият главен прокурор възнамерява да влезе в политиката, става ясно

...
Бившият главен прокурор възнамерява да влезе в политиката, става ясно
Коментари Харесай

Иван Гешев влиза в политиката

Бившият основен прокурор има намерение да влезе в политиката, излиза наяве от негово изявление, качено във фейсбук профила му. " Затова през днешния ден приказвам на българите в България - по този начин, както дадох обещание - с ясното схващане, че политическите проблеми се позволяват с политически средства. Днес ви давам обещание единствено едно - да продължа борбата за истина и правдивост в нашето Отечество ", декларира Гешев. Той е подал оставка като прокурор " Направих го със съзнанието, че никоя прокуратура не може да се пребори с корупцията и кражбите тогава, когато корупцията и кражбите са превърнати в държавна политика ", добави Гешев.
В каченото видео той изнася политическа тирада, в която твърди, че страната ни се намира на кръстопът и " във време разделно ". " Или ще се преборим за истината и за справедливостта, или ще предадем завета на хилядите,  загинали за свободата на националната страна България. Или ще отхвърлим измамата и гаврата на корумпираните политици и ще се извисим като народ в целия си растеж, или ще се помири и наведена глава и в никакъв случай към този момент няма да можем да се надигнем. Или ще защитим българските полезности и добродетели и националното ни и персонално достолепие, или ще пожертваме бъдещето на страната ни  - бъдещето на децата и внуците ни. Изборът е на всеки един от нас ", прокламира Гешев.
Доскорошният основен прокурор е безапелационен, че е направил своя избор: да не мълчи и да не прекланя глава пред несправедливостта. " Мафията, без значение какъв брой надълбоко е проникнала в обществено-политическия живот и с какви запаси разполага - тя неизбежно бърка тогава, когато е мощно притисната от правото и закона. Цялото ни общество през днешния ден е изправено пред избор ", споделя Гешев. 
Според него в последните месеци " висши политици, мафия и горист бизнес " са се обединили, с цел да се опълчват на битката на прокуратурата с " незаконни олигарси и крадливи партийни водачи ". Техният под паника стах бе подбуден от моята и на прокуратурата увереност ", счита Гешев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР