Бившите министри на вътрешните работи Младен Маринов и Христо Терзийски

...
Бившите министри на вътрешните работи Младен Маринов и Христо Терзийски
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Младен Маринов и Христо Терзийски са срам за парламента и трябва да го напуснат |

Бившите министри на вътрешните работи Младен Маринов и Христо Терзийски би трябвало да подадат оставки като народни представители, тъй като са позор за българския парламент , съобщи депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев пред Българска национална телевизия по отношение на фрагментите на принуждение над протестиращи през лятото на 2020 година

Според него сега се прави опит да се измие отговорността на двамата депутати от ГЕРБ с служителите на реда, които са директни причинители на закононарушенията под колоните на Министерския съвет.

" Не знам по какъв начин Терзийски и Младен Маринов ще имат мъжеството да влязат в Народното събрание. Как вечер поглеждат децата, когато се приберат. Ако е останала капка достолепие и в случай че има нещо мъжко в тях, би трябвало неотложно да изоставен Народното събрание, тъй като те са позор за българския парламент ", бе безапелационен Мирчев.

По думите му отговорност би трябвало да поемат някогашният министър председател Бойко Борисов и основният прокурор Иван Гешев, защото са в основата на систематичните проблеми в Министерство на вътрешните работи и българската прокуратура, както и за укриването на записите.

" Пряката виновност на служителите на реда е безспорна - част от тях са получили наказване, само че е изработен явно опит на прокуратурата да прикрие случая. Борисов и Гешев са главните виновни, идващото равнище са Христо Терзийски и Маринов ", уточни депутатът.

" Терзийски една година не може да отговори като началник на Групово дело “Национална полиция ” какво правеше патрулката пред “Осемте джуджета ”. Няма отговор за този въпрос ”, добави той и напомни, че Христо Терзийски е виновен и за акцията с белия рейс през 2013 година, и за акцията на “Росенец ” преди година.

От чуването на Иван Гешев в Народното събрание ще се чака да бъде открито къде е бил записът в последната година и за какво е бил укрит от българското общество. Тогава имаше задоволително свидетелства за полицейско принуждение, до момента в който публично Министерство на вътрешните работи настояваше за бити служители на реда, разгласи Ивайло Мирчев, малко преди да стане ясно, че да дава пояснение в Народното събрание.

" Това са фрагменти с голям публичен интерес. Представяте ли си, в случай че при това публично напрежение и над 80% поддръжка за митингите хората бяха видели какво е правила българската полиция с спокойно протестиращите жители? И тук не става въпрос за ултраси, както се опитваха да ни го показват от прокуратурата. Това са елементарни студенти, младежи, които са имали някаква вяра, с която са пристигнали на площада. Тази вяра беше стъпката от полицейския ботуш на Терзийски и Маринов ", добави Мирчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР