Володимир Зеленски потвърди във вторник, че поради военното положение, което

...
Володимир Зеленски потвърди във вторник, че поради военното положение, което
Коментари Харесай

Зеленски обясни защо все още е президент на Украйна

Володимир Зеленски удостовери във вторник , че заради военното състояние, което е в действие в Украйна, неговият мандат като президент на Украйна продължава. Това съобщи той в изявление за " Ройтерс ", цитирано от " Укринформ ".

" Моите пет години още не са свършили. Те не престават заради военно състояние ", означи Зеленски.

Президентът добави, че се радва, че " е президент на народ, който не обърна тил, не избяга на никое място, а отбрани всичко, което можа ".

" Независимостта не се случва без тествания. Жалко е, че те са толкоз предизвикателни ", акцентира Володимир Зеленски.

Припомняме, че легитимността на мандата на президента на Украйна Владимир Зеленски се дефинира от Конституцията на Украйна и Закона за правния режим на военно състояние, тъй че няма правни учредения за подозрение в легитимността на президента след 20 май.
 За Русия Зеленски към този момент не е законен президент на Украйна
За Русия Зеленски към този момент не е законен президент на Украйна

Пълномощията му изтичат на 20 май, съобщи непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя

Председателят на Върховната рада Руслан Стефанчук съобщи, че идващите президентски избори ще се проведат в границите на 60 дни след анулацията на военното състояние.

. Руските управляващи към този момент няколко пъти обществено обявиха, че Зеленски за тях след 20 май не е президент на Украйна и няма да се договаря с него. 

Всички медиатори за спокойно разрешаване на спора в Украйна би трябвало да имат поради обстоятелството, че пълномощията на Вoлoдимир Зеленски като президент изтичат на 20 май, след което подписването на каквито и да било документи с него губи смисъл. Това уточни в понеделник непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя.

Зеленски, като началник на неприятелски режим, е законна военна цел за Русия, без значение от въпроса за неговата легитимност след анулацията на изборите. Това съобщи

За Русия окончателната загуба на легитимност от псевдопрезидента на някогашна Украйна няма да промени нищо. Зеленски към този момент оглавява политически режим, неприятелски на Русия, която води война против нас, акцентира той.

Миналата седмица, съветският президент Владимир Путин сложи под въпрос политическата легитимност на украинския водач.

Изказването му беше в отговор на въпрос на конференция в Китайна президентски избори в Украйна сега.
 Зеленски не кани Русия на срещата за мир в Швейцария, с цел да не я провали
Зеленски не кани Русия на срещата за мир в Швейцария, с цел да не я провали

Путин ще бъде въведен в диалозите посредством медиатори на идващия стадий, сподели президентът на Украйна

Зеленски изясни във вторник и за какво не желае присъединяване на Русия в " срещата на върха за мир ", която ще се организира на 15-16 юни в Швейцария.

Според Зеленски Украйна не желае Русия да пречи на процеса.

Путин ще бъде въведен в диалозите посредством медиатори на идващия стадий, сподели президентът на Украйна. Според него концепцията е да се създаде обща позиция на страните по трите основни въпроса, които се разискват, и по-късно да се осведоми Русия за решението.

" Тези три точки, в случай че всички страни поддържат, както споделих, тогава те ще разработят механически проект малко по малко и по-късно ще го показват, ще го предадат, ще споделят с представители на Русия на разнообразни платформи в разнообразни страни. И тогава Русия ще би трябвало да дава отговор пред болшинството от света ", изясни Зеленски.

Русия от дълго време разгласи, че няма желание да взе участие в тази среща, даже и да бъде поканена.

Украинските управляващи чакат присъединяване в срещата на върха освен на западни страни, които са сътрудници на Украйна от началото на войната, само че и на редица страни от Глобалния юг, които се придържат към неутралитет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР