Няма кворум, няма да имаме заседание, обяви две минути преди

...
Няма кворум, няма да имаме заседание, обяви две минути преди
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС решиха да изпреварят с подписи за второ извънредно заседание от 19,30 часа

" Няма кворум, няма да имаме съвещание ", разгласи две минути преди 21 часа във вторник вечер Росица Кирова, зам.-председателката на Народно събрание, която извършва ролята на парламентарен началник. Така инициираното от ГЕРБ и Движение за права и свободи преварващо нощно изключително съвещание не се реализира, без огромни изненади и след три несполучливи опита.

Народното събрание направи опит да се събере отново за повторно през днешния ден от 19:30 часа. Преди това денем Народното събрание към този момент се регистрира с едно изключително съвещание, отдадено на % на нарастване на пенсиите, което беше свикано по самодейност на ПП-ДБ. Още тогава от изявленията на Българска социалистическа партия стана ясно, че оттам искат чуване на ръководителя на КЕВР Иван Иванов и на служебния министър на енергетиката Владимир Малинов за цената на тока. По време на дебатите за пенсиите това им беше отказано от Кирова поради другата тема, а от соцпартията дадоха поръчка, че ще искат ново изключително съвещание. По-късно от ПП-ДБ обявиха, че ще събират подписи за чуване на енергийния министър другата седмица в Народното събрание

ГЕРБ и Движение за права и свободи обаче изпревариха това искане. Събрани са подписи за привикване на изключително съвещание на Народното събрание за чуване на ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов по отношение на повишаването на цената на тока още през днешния ден, разгласи Теменужка Петкова на брифинг в късния следобяд.

" Видяхме, че имаше доста бурни диспути по тази тематика, явно това е въпрос, който вълнува всички, и ние считаме, че той би трябвало да бъде обяснен още в границите на днешния ден, тъй че такова искане ние сме внесли. Мотивът ни е доста явен - да се спре със спекулациите по тази тематика и българските жители да бъдат осведомени за това, което се случва ", разясни Петкова. 

Тома Биков добави, че задачата на това ексцентрично решение е да бъде преустановен опитът да се злоупотребява с направените конституционни промени.

" Когато взехме решение Народното събрание да има непрекъсваемост на мандата, нашата цел беше да се оказва надзор върху изпълнителната власт, а не да се трансформира залата на Народно събрание в предизборна естрада, разяснява депутатът. Ние желаеме да приключим през днешния ден с този свободен ден в предизборната акция ", добави Биков. 

Малко след това Росица Кирова насрочи съвещанието за 19,30 часа.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР