БГНЕС Бизнесклиматът в страната се е влошил заради кризата с COVID-19

...
БГНЕС
Бизнесклиматът в страната се е влошил заради кризата с COVID-19
Коментари Харесай

БСК: 2020-а беше ужасна за бизнеса, единственият разход, който хората правеха, беше за храна и пижами

 БГНЕС Бизнесклиматът в страната се е влошил поради рецесията с COVID-19 за 89% от представителите на бизнеса, взел участие в анкета на Българската стопанска камара.

За 9% няма смяна, а оптимисти са едвам 2%.

" През 2020 година нямаше нито среда, нито бизнес. Това беше една чудовищна година. Предприятията работиха 7-8 месеца за цялата година, имахме неработещ туризъм и хора, които живееха в къщите си със фамилиите си. Единственият разход, който правеха беше за храна и пижами “, съобщи ръководителят на БСК Радосвет Радев, който показа данните.

Аналогична е оценката за положението на предприятията, които съставляват тези мениджъри. 70% от тях заявяват утежняване на икономическите си индикатори. 22% няма смяна, а 7% са постигнали напредък.

" Влошаването на бизнесклимата се свързва и с неприятната работа на институциите – Министерски съвет, правосъдна власт, данъчна администрация, само че преди всичко е Народното събрание с 90% съмнение. Хората от бизнеса си дават сметка, че част от бедите им пристигнаха от неспособно направени закони. Някои от тях куриозно бяха поправени в границите на часове или с несъгласие на президента “, съобщи ръководителят на БСК.

56% от интервюираните отсрочват всевъзможни вложения в близко бъдеще.

От БСК считат, че данъчният модел на България е един от най-успешните и той би трябвало да бъде непокътнат, написа още " БГНЕС ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР