Депозитите на граждани със суми над 1 млн. лв. в

...
Депозитите на граждани със суми над 1 млн. лв. в
Коментари Харесай

БНБ с притеснителни данни за хората с много пари

Депозитите на жители със суми над 1 млн. лева в тях понижават, демонстрират данни на Българска народна банка.

Към края на март милионерските депозити на семействата са 1518 броя, което е с 22 броя по-малко по отношение на края на предходната година. Това демонстрира, че част от парите са изтеглени и евентуално изхарчени за първокласни парцели или коли, написа " Труд ".

Другата опция е хората с огромни суми по депозитите да търсят по-висока рентабилност за спестяванията си.

Някои банки дават по-високи лихви и част от парите на милионерите може да са трансферирани в тях, с цел да не стоят на депозит при нулева рента.

Част от парите може да са вложени във финансови активи, като да вземем за пример държавни скъпи бумаги, които носят обезпечена рентабилност. Общата сума в милионерските депозити понижава с 14 млн. лева за три месеца и към края на март е над 4 милиарда лева

В рамките на година милионерските депозити нарастват с 241 броя, или с 18,9%, демонстрират данните на Българска народна банка. Но максимален е растежът на влоговете на жители със суми сред 200 хиляди лева и 500 хиляди лева - с над 25% до 22,8 хиляди броя.

Хора с дребни спестявания закриват влоговете си, с цел да покрият неотложни разноски, и депозитите със суми под 1000 лева и сред 2500 лева и 5000 лева понижават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР