Община Варна е съорганизатор на Национална конференция Цялостен подход в

...
Община Варна е съорганизатор на Национална конференция Цялостен подход в
Коментари Харесай

Варна е домакин на важен форум за училищното образование

Община Варна е съорганизатор на Национална конференция " Цялостен метод в предучилищното и началното учебно обучение “. Инициативата, която е на Центъра за креативно образование, ще се организира на 4 и 5 юни в курортния комплекс Златни пясъци. Очаква се в нея са се включат над 200 учители и шефове от образователни заведения в цялата страна. Във форума ще вземат участие представители на институции, неправителствени организации, просветителни специалисти и други.

Заместник-кметът Павел Попов е един от лекторите в конференцията. Той ще показа опита и проектите на Община Варна в панела на тематика " Регионални нововъведения за по-добро предучилищно и начално учебно обучение “.

Срещата ще показа най-хубавите практики в предучилищното и началното учебно обучение и ще даде опция за продан на опит и хрумвания в метода към най-малките възпитаници. Основният фокус е върху смисъла на подкрепящата среда, играта, технологиите и новаторските подходи в образованието.

Ще бъдат споделени сполучливи практики в региона на общественото и прочувственото обучение, практичното STEАM образование, планово основаното образование, Монтесори метода и изобретателните технологии за холистично обучение. Ще бъдат разисквани и въпроси като учебната подготвеност, акомодацията и приемствеността сред предучилищното и началното учебно обучение.

Центърът за креативно образование, който е уредник на събитието, от 2008 година работи интензивно за позитивна смяна в българската просветителна среда. Мисията на Центъра е да усъвършенства просветителния развой при най-малките възпитаници посредством свястно потребление на технологиите, насърчаване на основни компетентности, новаторски стратегии за образование на учители, юношески начинания и планове.

За повече информация по отношение на конференцията и регистрацията за присъединяване, можете да посетите уеб страницата на организацията: http://conference.cct.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР