Без расистки сцени дори и в класическите си филми –

...
Без расистки сцени дори и в класическите си филми –
Коментари Харесай

Изрязват расистки кадри от Дъмбо

Без расистки подиуми даже и в класическите си филми – на тази формула ще заложи „ Дисни “ малко повече от половин година, преди да пусне на територията на Съединени американски щати стрийминг платформата си Disney+.

Сцена, включваща черния гарван Джим Кроу (името се свързва със законите за сегрегацията – б.а.) ще бъде отстранена от анимацията „ Дъмбо “ (1941 г). Целият филм Song of the South (1946 г.) пък ще бъде отстранен от каталога на продуцентския колос.

Ходът, предхождащ стрийминг платформата, е в синхрон с политиката, която приема компанията още през 2011 година, съгласно която всичките й филми следва да са извънредно чувствителни към тематиката за расизма.

"Тези подиуми няма да се одобряват добре от редица фенове. Не е в наш интерес да излъчваме ги още веднъж, въпреки че ще донесат облаги ", разяснява тогава изпълнителният шеф на „ Дисни “ Боб Айгър.

Disney+ ще проработи от 12 ноември, като цената на абонамент ще коства 6,99 $ на месец или 69,99 $ на година. Над 500 кино лентата и 7500 сериала ще сформират каталога на уеб страницата за видео по поръчка.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР