Исторически парк не е нито финансова пирамида, нито схема за

...
Исторически парк не е нито финансова пирамида, нито схема за
Коментари Харесай

Взаимни обвинения между блогъра Симон Милков и директора на Исторически парк Ивелин Михайлов


" Исторически парк " не е нито финансова пирамида, нито скица за пране на пари, а аз не съм терорист, който желае да отделя самостоятелна република от България, която да се причисли към Русия. Всичко това са неистини, които се популяризират по поръчка, евентуално поради бизнес ползи, свързани с провалената инвестиция за ветрогенератори в региона на община Ветрино, Варненско. Това разгласи на конференция през днешния ден в БТА директорът на " Исторически парк " Ивелин Михайлов, която е отговор на дадената в петък от деятеля и блогър Симон Милков, който алармира за нередности, осъществени от предприемача.

Сигналът на Симон Милков се състои от 70 страници и е адресиран до виновните институции, които по думите му си затварят очите от години - МВР (ГДБОП и отдел " Контратероризъм " ), ДАНС (включително дирекция " Финансово разузнаване " ), прокуратурата, Комисията за финансов контрол, Българската национална банка, както и регионалните звена на централните институции. По думите на Симон Милков само НАП работи дейно по случая. 

" Исторически парк " е туристически атракцион наоколо до Варна, който показва две столетия от българската история - Първото и Второто българско царство, и бе открит през 2019 година Негов основател и идеолог е предприемачът Ивелин Михайлов, занимаващ се с финансови съвещания, вложения, обезпечаване, поддържа и онлайн телевизия, в която публикува поредица от епизоди " Бедността е болест и ние я лекуваме ".

Михайлов има и политическа партия " Величие ", която ще се яви на изборите на 9 юни избори, отпред някогашния чиновник на НСО Николай Марков.

По време на конференцията в петък главният въпрос на Симон Милков бе какъв е произходът на големите средства, които се наливат в " Исторически парк " и " разрешават разрастването на групировката към него ", която градяла силови отряди в селата и общините към парка. На място бе и пенсиониран боен - Стефан Калчев , който е охранявал парка 6 години и твърди, че е отмъкнат от Михайлов с 400 000 лева. 

Ивелин Михайлов отговори тази заран, като отхвърли обвинявания за финансова пирамида и съобщи, че е покъртен от всички медии, които разгласяват внушения под формата на " фентъзи разказ " за неговата активност. Той се обърна към службите в страната:

" Няма да пребивавам у дома най-малко през идващите 2-3 месеца, до момента в който с това нещо не се завърши. На службите в България споделям: Ще пребивавам в каравана в село Неофит Рилски, в къмпинг. Ще дам локация и службите постоянно могат да ме арестуват. Няма да съпротивявам се. Ако желаете, елате, сложете ми белезници за нещо. Недейте влиза в дома ми. Доброволно претършуване може да извършите. Там ще има единствено жена и деца.

Недейте плашете хората и да чупите нещо. Когато решите да арестувате някого, не го правете демонстрационно. Ако го извършите, ще носите наказателна отговорност, тъй като след това времената се менят. Управляващите се менят. Когато се направи закононарушение, след това то се санкционира и някой се оплаква за какво има Народен съд ".

Михайлов прикани съпредседателя на Движение за права и свободи Делян Пеевски да се разграничи от деятеля Симон Милков, който имал разнообразни присъди. Според директора на " Исторически парк " против него се организира акция, от която трябвало да се разграничи и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Целта съгласно Михайлов е да бъде показно задържан или поради предизборната акция, или поради бизнес или незаконни ползи. Като причина позволява и провалената инвестиция за ветрогенератори в региона на Ветрино. 

Михайлов прикани американското и британското посолство да се свържат с него, с цел да им даде голям брой данни за незаконна активност. А по отношение на изказванието на някогашния боен, шефът на " Исторически парк съобщи, че това е клюка и че ще заведе каузи против Стефан Калчев.  
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР