BBRTV - Londonе основана на 10.04.2013 в Лондон,Великобритания с цел

...
BBRTV - Londonе основана на 10.04.2013 в Лондон,Великобритания с цел
Коментари Харесай

Тържествен концерт във Велико Търново бележи юбилей на BBR TV – London

BBRTV - Londonе учредена на 10.04.2013 в Лондон,Великобритания за обединяване на всички българи по света посредством изконните български обичаи и просвета. Вече 10 години група сърцати запалянковци работим за развиването и надграждането на малкия екран, като причисляваме от ден на ден поддръжници за реализирането на идеята.

Това, което сме подели като самодейност и към този момент го вършим, е подбудено само и единствено от любовта към Родината. Имаме доста цели и сме осъществили част от тях, макар компликациите! Ние знаем доста добре, че народ, който не поддържа традициите си,е жертван на забвение!

Затоваискаме да поддържамежив българския духне единствено в България, а и у сънародниците ни отвън рамките на Родината; да предадем обичаите и традициите си на поколението българчета, които порастват на непозната земя, данаправим по този начин, че те да не не помнят кои са и от кое място идват! Длъжни сме, длъжници сме – на славната ни история, на поколенията преди нас, на потеклото си и на поколенията, които ще продължат това родословие. Не би трябвало да разрешаваме глобализацията да ни заличи, тъй като ние сме нация с богата история, просвета и обичаи, светът има потребност и от нас!

За 10-те години на своето битие своята дан са отдали към 150 въодушевени българи на Острова. Освен рубриката „ Актуално “, от която сънародниците ни зад граница получават информация за всевъзможни събития, които ги касаят, са създадени 10 излъчвания с друга тема, включително и насочени към детската публика. Заснети и излъчени са десетки концерти във Англия, Гърция, Испания и Португалия, както и от САЩ; голям брой реклами; туристически обиколки с историческа и духовна насоченост; осъществени са просветителни стратегии.

Към малкия екран в Лондон създадохме танцов състав и национален хор, носещи името ѝ – БОЖЕСТВЕНИ БЪЛГАРСКИ РИТМИ; детски сценичен състав,които съществуваха до БРЕКЗИТ.

Пак затова от две години управлението е главно в България, като задачата е от тук да сътрудничим с сътрудниците, останали в UK, като засилим духовния заряд от Родината ни.

Убедени сме, че тази идея може да прерасне във всенародна или най-малкото – повече българи тук да научат за нея и да протегнат ръка за обединяването и заздравяването на родовите ни корени, връзка и памет с тези наши сънародници, които по разнообразни аргументи не могат да се върнат в родината си, само че я носят надълбоко в сърцата си и я пазят по всевъзможен метод.

Българските песни, танци и музика са били и са стожери на духа ни в сложни за България времена - отколе, та до през днешния ден. Затова организираме и този концерт-спектакъл, с цел да може в навечерието на Великден със сънародниците ни зад рамките на България да съпреживеем страстта, присъща за нас и непозната в такива мащаби за чужденците.

В концерта ще вземат присъединяване: певицата Симона Загорова, имитаторът на Тодор Колев Крум Крумов, дуетът Крис и Велин, невероятните девойки от Оriental show „ ЕМИРА “, „ ДЖУНИЪР БЕНД “, ПФА „ ИСКРА “, СТК „ ЗОКИ “, националният реализатор Петър Георгиев и още.

Концертът ще се състои в две елементи - поп и национална и подсигуряваме, че за всеки усет ще има по нещо. Билетите към този момент са в продажба онлайн на адрес: http://www.bbrtv.co.uk/concert/- Grabo.bg и Bilet.bg, както и на касата на театъра.

Линк към събитието във Facebook:

https://www.facebook.com/events/1198304047743498?

Домакин на събитието е МДТ „ Константин Кисимов “ – Велико Търново и е подкрепено от: Румяна Халачева - авторка на романите „ Дълбините на древността “ и „ Дълбините на духа “; ВеДеЕф ЕООД – Пловдив; Бутик за цветя и изкуство „ Вероника “, Копирни центрове и книжарници „ Сириус “ – Велико Търново. Вярваме, че още будни българи ще схванат полезностите, на които стъпваме и също ще ни поддържат!

Организации и медии за нас:

Българска академия на науките, Културно завещание в миграция

Изданието е осъществено по план „ Модели на консолидация и институционализация на българските общности в чужбина “ (2014 – 2017), финансиран от Фонд Научни проучвания към Министерството на образованието и науката

https://www.migrantheritage.com/наш-екип-за-проучването-си-във-великоб/.

ПЕТЕЛ

„ Търновец пусна българска телевизия в Лондон “ – 15. 04. 2014

https://petel.bg/Tarnovets-pusna-balgarska-televiziya-v-London__50888

Darik News, вестник „ Борба “ – Велико Търново, Днес+

Великотърновец пусна родна онлайн телевизия в Лондон – 15. 04 2015г.

https://dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/velikotyrnovec-pusna-rodna-onlajn-televiziq-v-london-1142902

Е-BURGAS– в час с новините

Нашенец пусна българска телевизия в Лондон – 15. 09. 2013г.

https://e-burgas.com/post/nashenec-pusna-balgarska-televiziya-v-london

Trud.bg

Търновец пусна българска телевизия в Лондон – 15. 04. 2015г.

Новини Лондон

https://www.novini.london/новина/3578-Шефът-на-BBR-TV-в-Лондон-Всеки-един-от-нас

Шефът на BBR TV в Лондон – Всеки от нас носи Родината надълбоко в душата си – 08. 12. 2017 г

Video:https://www.youtube.com/watch?v=wQ_6Pt5MEDs

https://www.youtube.com/watch?v=WX3OdX0j28I
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР