Двама пътни шефове от Варна са временно отстранени заради изненадващото

...
Двама пътни шефове от Варна са временно отстранени заради изненадващото
Коментари Харесай

Отстраниха пътни шефове заради преасфалтиране на пътя, на който катастрофира кола на НСО

Двама пътни шефове от Варна са краткотрайно отстранени поради изненадващото преасфалтиране на сектора от пътя, на който стана злополука с автомобил на НСО, в който пътува съпредседателят на “Продължаваме смяната ” Кирил Петков. Това излиза наяве от известие на районното министерство.

Малко по-късно стана ясно, че до момента в който тече следствието на злополуката, секторът е бил преасфалтиран.

Строителният министър Виолета Коритарова е поискала отстраняването на шефа на Областно пътно ръководство - Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел “Инвестиционно-ремонтни действия ” в ОПУ – Варна Севдалина Казълова. Коритарова задвижи отстраняването им, откакто.

" Служителите от ОПУ-Варна със своите дейности или бездействия са позволили асфалтирането на част от права на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен случай, който приключи със загуба на човешки живот ", оповестяват от районното министерство.

Министър Коритарова е разпоредила неотложно да се образува и дисциплинарно произвеждане против шефа на Областно пътно ръководство – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел Севдалина Казълова. Докато тече дисциплинарното произвеждане чиновниците ще са отстранени от работа.

Коритарова е изпратила и сигнал до прокуратурата за дейностите на чиновниците и на компанията, направила ремонта – ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което вземат участие " ХИДРОСТРОЙ " АД и " ТРАНСТРОЙ-ВАРНА " АД.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР