На 19 май 2024 г. (неделя) в крайморския район между

...
На 19 май 2024 г. (неделя) в крайморския район между
Коментари Харесай

Рекорден брой участници в третото издание на Шабленския маратон

На 19 май 2024 година (неделя) в крайморския регион сред нос Шабла и Национален археологически резерват „ Яйлата “ се организира любителско тичане в пресечена околност. Организаторите от „ Ай рън “ гр. Варна (iRun) бяха подкрепени от общините Каварна и Шабла. На старта застанаха 297 състезатели, които се състезаваха в две дисциплини – 13 км и 28 км. На по-късата отдалеченост сили премериха 81 дами и 136 мъже, а на дългата – 22 дами и 58 мъже.

Победителите бяха наградени от представители на община Каварна и на община Шабла. От мъжете най-бърз на отдалеченост 28 км беше българинът Петър Захариев, който пробяга дистанцията за 2:14:59 часа, втори бе Борис Качамаков с време 2:18:38 часа, трети стана Карл Розенбаум от Германия с време 2:19:19 часа. При дамите – Емел Махмуд с време 2:34:30 часа, втора бе Лина Христова с време 2:43:04 часа, а трета Елена Борисова с време 2:44:46 часа.

На по-късата отдалеченост спечелили бяха Калоян Николов, Алексей Иванов и Винзенз Швинд от мъжете и надлежно Мая Русева, Татяна Ненова и Ксения Журавская от дамите.

Безопасността на мероприятието беше подсигурена от мотористи от локалните мотоклубове – МК „ BIZONE “ – гр. Каварна и МК „ Деца на изгрева “ – гр. Шабла, които бяха ситуирани на основни места по трасето и насочваха състезателите.

Община Каварна подсигури за състезателите 3 подкрепителни пункта – в региона на Тюленово – на 6-ти километър, на крепостта в НАР „ Яйлата “ – на 14-ти километър и в село Тюленово – на 22-ри километър.

Крайната точка, до която доближиха състезателите на дългата отдалеченост, беше след крепостта на Яйлата, от където те още веднъж трябваше да се върнат до старт/финала на нос Шабла.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР