Бургаският апелативен съд ще се произнесе до месец в процеса

...
Бургаският апелативен съд ще се произнесе до месец в процеса
Коментари Харесай

Съдът в Бургас ще решева за Марешки

Бургаският апелативен съд ще се произнесе до месец в процеса против бизнесменаВеселин Марешки, някогашен зам.-председател на Народното събрание и началник на партия " Воля " и посочената за негова доближена Красимира Колева, които бяха подведени под наказателна за изнудване, ии заличаване на имущество със обилни вреди. Става въпрос за скандал от 2014 година, избухнал сред бизнесмена-политик и варненския бизнесмен Асен Миланов, по отношение на стопанисването на пицария в квартал „ Васил Левски “ в морската столица.

През юни м.г. Върховният касационен съд анулира за повторно присъда на Апелативния съд във Варна, с която подсъдимите бяха приети за отговорни и им бяха наложени ефикасни санкции в размер на 4 години „ отнемане от независимост “ за Марешки и 3 години и 6 месеца „ отнемане от независимост “ за Колева., и върна делото за разглеждане от различен правосъден състав на същия съд. След отказ, висшата правосъдна инстанция изпрати делото за разглеждане в Бургас.

Новото произвеждане в Апелативния съд е формирано по митинг на Окръжната прокуратура във Варна, която се афишира срещу оправдателните присъди и отхвърлянето на гражданския иск за претърпените имуществени вреди.

Според държавното обвиняване закононарушението е потвърдено от справедлива и субективна страна. Прокуратурата изиска анулация на първоинстанционната присъда и постановяване на нова, с която подсъдимите да бъдат приети за отговорни и да им бъдат наложени санкции - 4 години „ отнемане от независимост “ и „ санкция “ в размер на 8000 лв. за Марешки и 3 години и 6 месеца „ отнемане от независимост “ и „ санкция “ в размер на 6000 лв. за Колева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР