Базираната в Латвия информационна агенция vesti.lv твърди, че след като

...
Базираната в Латвия информационна агенция vesti.lv твърди, че след като
Коментари Харесай

След Киркук ще продължи ли помощта на Пентагона за кюрдските съюзници на САЩ?

Базираната в Латвия осведомителна организация vesti.lv твърди, че откакто иракчаните завладяли Киркук, намиращ в зоната на въздействие на кюрдите, иракският „ блицкрийг ” показал измяната на Съединени американски щати, без чието единодушие Багдад просто не би се решил на сходна военна акция. С сходна стъпка Вашингтон изложил на повсеместен показ непоследователността в реализация на своите решения в отстояване на военните ползи в района. Съединени американски щати оптимално употребява Кюрдистан във войната с Иран, обаче с възобновяване на позициите на иракските управляващи в района на тези проекти не бе съдено да се осъществен. Това събитие в международните медии е възприето като акт на капитулация на Съединени американски щати пред Техеран още преди да стартира самата война с Иран, написа в латвийския портал Виктор Левин.

Следва да се означи, че след американското военно изменничество за продължение на понататъшното продължение на съюзническите връзки могат да се замислят освен иракските кюрди, само че и сирийските, които в този момент американците стремглаво подлагат под ударите на съветските Върховен касационен съд източно от Ефрат.

Виктор Левин обръща внимание, че в този момент кюрдските съдружници на Съединени американски щати към този момент не могат да бъдат уверени в помощта на Пентагона, у тях също могат да се появят опасения, че в най-решителен миг американците могат да ги захвърлят. Това събитие лишава кюрдите от мотивация да се подлагат под съветските бомби в битката за Дейр ез-Зор.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР