Българският тенисист Димитър Кузманов изпраща най-успешния си сезон до момента

...
Българският тенисист Димитър Кузманов изпраща най-успешния си сезон до момента
Коментари Харесай

Мико Кузманов: Искам полуфинал на ATP 250 догодина

Българският тенисист Димитър Кузманов изпраща най-успешния си сезон досега в професионалния тур. 28-годишният Кузманов направи сериозен напредък в международната класация и завоюва най-значимата купата в кариерата си на „ Чаланаджър “-а в Барселона през месец октомври.

В началото на 2022 година той ще играе в квалификациите на Australian Open и по този метод ще запише присъединяване и в четирите шампионата от „ Големия шлем. “

„ Тази година си бях сложил за цел влизане в първите 250, а аз доближих 181-о място. Не мога да укривам, че съм извънредно благополучен от постигнатото както аз, по този начин и хората, които работят с мен “, съобщи Кузманов пред NOVA .

„ Всеки мечтае да стигне до „ Големия шлем “, тъй като доста малко са израните и заслужилите да бъдат там. Само 220-30 индивида в целия свят от милиони, които го практикуват нашия спорт, в действителност това за нас е еднакво на присъединяване на Олимпиада “.

Предсезонната си подготовка Кузманов организира в Монако.

„ Специално за „ Монте Карло Кънтри Клуб “, в който организирахме подготовката, имат право да упражняват единствено играчите, които са в първите 200 на света. Почти всеки ден се виждахме с Григор Димитров. Той също е сега там и си организираше предсезонната подготовка “, продължи Мико.

28-годишният тенисист изясни, че желае да подражава на Новак Джокович:

„ Искам да имитирам на него, тъй като той оказва помощ и е извънреден първенец. Уважава безусловно всички “.

2021 година стартира тъжно за Димитър Кузманов. Той загуби татко си Савко.

„ Въпреки нещастието, която се случи, тя ми даде доста сили и доста по-голяма мотивация. Можеше единствено да продължа напред, тъй като татко ми би желал е да по този метод “, изясни Мико.

Рекордьорът на България по победи за Купа Дейвис показа и какви са новите му цели и фантазии за 2022 година:

„ Пожелавам си достигането на полуфинал на шампионат от веригата ATP 250 и сигурно още една купа от веригата ATP Challenger. Няма да бъде елементарно, само че пък точно това го прани толкоз предизвикателно “, сподели още Кузманов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР