Ако някога искаме да разберем нещо, по-голямата част от нас

...
Ако някога искаме да разберем нещо, по-голямата част от нас
Коментари Харесай

Думи, които никога да не търсим в Google

Ако в миналото желаеме да разберем нещо, по-голямата част от нас ще се насочат към Гугъл, за да открият отговора. Независимо дали става дума за намиране на решение на парещ въпрос или за формулировка на комплицирана дума, известната търсачка е постоянно отсреща, подготвена да ни просветли.

Въпреки това, има някои думи, които е добре да заобикаляме да търсим. Гугъл е най-посещаваният уеб страница в света с над 106 милиарда визити единствено през юни 2023 година С търсенето в Гугъл обаче идват изображения и има някои неща, които е по-добре да не виждаме, счита Reddit. Ето за какво.

Ларви

Първата дума, която мощно предлагаме да не употребявате в Гугъл, е Larvae. Съществителното, което съгласно Оксфордския речник е " дейната незряла форма на насекомо ", звучи като почтено търсене.

Според нишката на Reddit, рисковият фактор при търсенето в Гугъл Larvae е, че можем да се натъкнем на положение със същото име.
 Снимка 664346

Според WebMD: " Ларвите в устата са паразити, които се излюпват и живеят в устната празнина на хора и животни гостоприемници. Тези вредители могат да причинят рискова зараза, известна като орална миаза. "

Сайтът прибавя: " Хората могат да развият орална миаза, като ядат ларви в храната си. Мухите също могат да влязат в устата и да снасят яйца в рани. "
 Новият Гугъл Pixel 8a - и с изкуствен интелект (Google AI), и на страхотна цена
Новият Гугъл Pixel 8a - и с изкуствен интелект (Google AI), и на страхотна цена

С функционалности на флагман, само че доста по-достъпен

Degloving

Degloving e нещо, което сигурно ще желаеме да избегнем, изключително поради изображенията, които в никакъв случай няма да изоставен главата ни.

Благодарение на WebMD, разбираме, че Degloving, което също може да бъде известно като авулсия, " се случва, когато огромно парче от кожата ни дружно със пласта мека тъкан тъкмо под нея е отчасти или изцяло откъснато от нашите мускули и свързващи тъкани. "
 Снимка 664347

Крокодил

Думата има разнообразни смисли на други езици, макар че тази, обсъждана от It`s Gone Viral, се отнася до опиоидното лекарство дезоморфин.

Статия на списание Time от 2013 година го нарича  " най-смъртоносния опиат в света ", което демонстрира какъв брой рисково е в действителност. Всичко стартира, когато лекари в Русия откриват " странни рани " на доста наркозависими.

По-късно е намерено, че те са инжектирали нов опиат, прочут като " krokodil " - нещо, което по-късно e наречено " опиат за зомбита, който яде плът " в репортаж от CNN.
 Снимка 664345

Фурние

Човек би си помислил, че няма по какъв начин тази дума да е нещо неприятно в Гугъл, защото Фурние е известно френско фамилно име. Въпреки това, Fournier може да се отнася и до " остра некротична зараза " на гениталната област, съгласно Националната организация за редки болести (NORD).

WebMD предизвестява: " Гангрената на Фурние се утежнява бързо и може да ви убие, тъй че постоянно е незабавно. "

Арлекинова ихтиоза

Последната дума, която в действителност не би трябвало да търсим в Гугъл, е синдромът на бебето Арлекин, постоянно прочут като вродена ихтиоза.

Healthline го разказва като " рядко положение, засягащо кожата ", което е " тип ихтиоза, която се отнася до група от болести, които предизвикват непрекъснато суха, люспеста кожа по цялото тяло ".
 Гугъл Photos ни оказва помощ да изтриваме мемоари
Гугъл Photos ни оказва помощ да изтриваме мемоари

Вече е още по-лесно да забравим някого

Уебсайтът показва, че кожата на новородено със болестта е " покрита с дебели плочи с форма на елмаз, които наподобяват на рибени люспи ". Бебетата с това заболяване би трябвало да бъдат лекувани неотложно.

След като изяснихме кои са думите, които не трябва да търсим, сме сигурни, че множеството от нас веднага ще тръгнат да ги търсят след края на това изречение. Но въпреки всичко, бяхме длъжни да предупредим. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР