Три изложби и концерт на Общински духов оркестър с диригент

...
Три изложби и концерт на Общински духов оркестър с диригент
Коментари Харесай

В Нощта на музеите: Концерти на Духовия оркестър и хор „Звъника“ и изложби в ХГ „Илия Бешков“ и Галерия „Дарение Светлин Русев“

Три изложения и концерт на Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков ще зарадват плевенчани в Нощта на музеите и галериите в ХГ „ Илия Бешков “, началото е през днешния ден /11 май/, 18.30 ч. Входът е свободен.

Почитателите на изобразителното изкуство ще могат да видят от близко живописта наЙордан Кацамунски, хартията, графиката и колажа наНедко Недкови експозицията със актуален текстил„ Материалът ”с куратор проф. Анна Бояджиева.

Йордан Кацамунски (1943– 2015 г.) е роден в Плевен. През 1971 година приключва живопис в Академията за изящни изкуства в Белград, Сърбия, при професорите Младен Сърбинович и Раденко Мишевич. От 1972 година е член на Съюза на българските художници. Има независими изложения както в доста наши градове, по този начин и по целия свят.

Недко Недков е приключил през 1993 година ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ – компетентност „ Графика “, при проф. М. Бумов. Директор е на Художествената изложба в Добрич. През 1995 година е първата му независима галерия „ Графика и ръчна хартия “. Автор е на Международния план Експеримент студио „ Хартия и графика дружно ”, койтообединява работата на художници от целия свят, приемащи концепцията за популяризирането на работата с ръчна хартия и потреблението й в актуалната графика.

Експозицията със актуален текстил „ Материалът ” с куратор проф. Анна Бояджиева, която се показва и със свои работи, ще покаже над 25 забавни създатели.

Изложбите ще бъдат отворени за посещаване до 31 май.

В ХГ Колекция „ Дарение Светлин Русев “ деянията във връзка Нощта на музеите и галериите стартират в 17.00 часа с концерт на хор „ Звъника “ с диригент Ваня Делийска. Посетителите ще могат да преглеждат до среднощ цялата непрекъсната експозиция на галерията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР