Българската състезателка по борба Юлияна Янева говори ексклузивно за БНТ,

...
Българската състезателка по борба Юлияна Янева говори ексклузивно за БНТ,
Коментари Харесай

Юлияна Янева пред БНТ: Все още не мога да осъзная какво постигнах, мечтая да се окича с медал в Париж 2024

Българската състезателка по битка Юлияна Янева приказва извънредно за Българска национална телевизия, откакто завоюва квота за Олимпийските игри в Париж по време на международната подготовка в Истанбул.

Нашето момиче записа четири победи в турския град и си извоюва виза в новата за нея категория до 76 кг и по този начин стана общо четвъртият ни сигурен представител в битката за Игрите във френската столица.

В особено видео Янева призна, че към момента не може да осъзнае какво е постигнала, само че въпреки всичко мъчно криеше насладата си.

" Все още не знам по какъв начин се усещам и не мога да осъзная какво реализирах през вчерашния ден. Определено съм извънредно щастлива от миналия ден и от това, че съумях да завладявам тази виза за Олимпийските игри в Париж 2024. Просто не мога да опиша какъв брой страсти минават през мен ", стартира българката.

" Това беше последната подготовка и последният ми късмет за квота. Поради някои аргументи ми се наложи да се кача с две категории, само че несъмнено не скърбя за това решение и съм удовлетворена, че съумях да приема тези килограми. В началото ми беше малко необичайно, само че съм доста радостна от резултата, който се получи ", продължи тя.

Европейската ни шампионка от Загреб 2023 насочи взор и към Олимпийските игри в Париж 2024, където тя не скри, че се надява да завоюва орден.

" Като всеки един състезател бленувам най-малкото да се окича с орден от олимпийските игри. Аз обаче съм от хората, които доста не обичат да приказват, а демонстрират нещата с дейности. Предстои ми къса отмора, след което продължаваме да се готвим умерено и целеустремено за Игрите. Надявам се да съм жива и здрава, тъй като Париж ни чака ", приключи Юлияна Янева.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР