Аз не отивам в училището всяка сутрин за да работя,

...
Аз не отивам в училището всяка сутрин за да работя,
Коментари Харесай

С какво Кръстина Иванова спечели наградата Млад учител?

Аз не отивам в учебното заведение всяка заран с цел да работя, а с цел да сбъдвам фантазията си. Това сподели в предаването „ Тази събота “ Кръстина Иванова, която получи премията за млад преподавател от конкурса „ Учител на годината “, проведен за 27-а поредна година от Синдиката на българските учители.

„ Тази премия е голяма отговорност към всички, които са ми повярвали. Щастлива съм. Не имах вяра, че мога да се усещам по този метод. Определено Синдикатът на българските учители знае по какъв начин да погали един младеж и да му даде криле “, сподели тя.

Кръстина Иванова призна обаче, че най-голямата премия за нея са децата, времето, което прекарва с тях, и всички дребни стъпки, които вършат дружно. Тя вижда, по какъв начин децата израстват и стават по-добри посредством превъзмогването на дребните компликации пред тях.

„ Бяхме изплашени, когато се появи COVID-19, само че видях колко мощни и можещи са всички около мен. Всички ние, принудени от живота и събитията, за часове трябваше да покажем най-хубавото от себе си. Ето за какво считам, че българският преподавател е адаптивен на 100%, макар че на моменти той демонстрира своите страхове, недостатъци и паники “, разясни младата учителка.

Кръстина Иванова показа, че през последните години е забелязала „ крещяща смяна у децата “. Според нея към този момент би трябвало да се приказва за „ деца на цифровото “, които живеят в извънредно динамично време.

„ Те мисля, че това ги ощетява. Опитът, който тези деца получават посредством цифровите технологии, не можем да им го дадем. Разбира се, би трябвало обаче да знаем по какъв начин да ги използваме. Рискове има във всичко, само че пък знанието е на всички места към нас “, сподели още тя.

Младата учителка мощно има вяра, че всяко дете е малко разсеяно и в това няма нищо неприятно, само че „ педагогът е този, които би трябвало да ги води, да бъде техен модератор и да не им разрешава да се отклоняват от своя път “.

„ Ако ясно и доста вярно изградиш визията си в класната стая, разпоредбите и задачите, които си поставяш, то учениците ще ги припознаят и ще са по-съсредоточени. Мисля, че първите два месеца на образователната година са сериозни, само че по-късно просветителният развой влиза в темп. Ние използваме доста постоянно технологии в часовете си, без значение дали сме дружно или се работи самостоятелно “, сподели още Кръстина Иванова.

Тя показа също по този начин, че е първият преподавател във семейството си. Всички я съветвали да не става учител, само че тя упорствала да им потвърди, че това е влиятелна специалност. Днес не съжалява за избора си и продължава да сбъдва всекидневно огромната си фантазия – да е измежду учениците си.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР