България отива на нови предсрочни избори, след като през седмицата

...
България отива на нови предсрочни избори, след като през седмицата
Коментари Харесай

Предсрочни избори, Covid се завръща, битка с райския газ

България отива на нови предварителни избори, откакто през седмицата Българска социалистическа партия върна третия финален изследователски мандат.

Левицата не съумя с кабинет, само че сполучи да влезе в изострен конфликт с президента.

Бившите им съдружни сътрудници продължиха взаимно да се упрекват за неуспеха на мандата.

47-ият парламент към този момент е история.

Covid се завърна, страната поведе борба с райския газ, а пътните строители и правосъдните надзиратели излязоха на митинг - за пари.

Надеждите към този момент са ориентирани към служебния кабинет

В следващата бурна политическа седмица Българска социалистическа партия разгласи, че ще върне несбъднат мандата за сформиране на кабинет. До решението на левицата се стигна, откакто Народното събрание отхвърли да включи в дневния си ред управническата стратегия, направена по време на консултациите за образуване на кабинет. От утвърждението ѝ зависеше дали социалистите ще внесат предложение за състав на Министерски съвет с министър председател Асен Василев от " Продължаваме промяната ". Председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски упрекна " ИТН " в зависимости от ГЕРБ и Движение за права и свободи и в липса на откровеност в заявеното предпочитание за сформиране на кабинет.

На изпроводяк Българска социалистическа партия съумя да се скара и с съдружните си сътрудници в държавното управление. В четвъртък последното съвещание на кабинета стартира с благодарности на премиера в оставка Кирил Петков към членовете на кабинета, само че приключи с овакантяване на вицепремиера Нинова и министрите от Българска социалистическа партия поради отхвърли им да одобрят пазаруването на нови 8 самолети Ф-16

Пътни компании стачкуваха в цялата страна поради неизплатени средства за осъществени действия в размера на 720 милиона лв. към 80 компании. Главни пътища в страната бяха блокирани. Стигна се до случай - в четвъртък протестиращ водач на камион блъсна кола, в която пътуваше семейство с бебе. Пред Народното събрание беше издигната палатка, наречена " Обучителен център " за ръководещите.

В последния работен ден на Народното събрание депутатите позволиха опцията за индексация на договорите съгласно инфлацията. Но властта не откри решение по какъв начин изобщо да се обезпечи поддръжката на пътищата и последва нов конфликт за аргументите да се стигне дотук.

В последния ден на съществуването й стана ясно, че Специализираната прокуратура е прекратила инспекциите против две от лицата в листата " Магнитски " - депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски и някогашният заместител -председател на Бюрото за надзор на специфичните разследващи средства Илко Желязков заради липса на данни за осъществено закононарушение, разгласи пред БНР ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

По отношение на третото лице в листата " Магнитски " - намиращият се в Дубай Васил Божков, следствията продължат, като след прекратяване на активността на спецструктурите по делата ще работи Софийската градска прокуратура

Covid вълната се ускорява - от понеделник маските още веднъж станаха наложителни в градския превоз в столицата и в лечебните заведения. Глобата е от 300 до 1000 лв.. От условието са освободени единствено децата под 6 години.

Мария Филева,
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР