Да яхнеш вълшебно летящо килимче, да препускаш с него из

...
Да яхнеш вълшебно летящо килимче, да препускаш с него из
Коментари Харесай

Впечатляващата MIRAIN от „Гласът на България“ с дебютен албум

Да яхнеш вълшебно летящо чердже, да препускаш с него из пролетна гора, свежият лъх напразно да подмладява лицето ти… Това е чувството когато слушате песните от дебютния албум на MIRAIN – " Clear ”. Името на младата вокалистка с колосален гений е познато на публиката от хитовото предаване " Гласът на България ", където MIRAIN стигна доста по-напред от други. Сега тя поставя началото на нов стадий в кариерата си – дебютен албум с концерт и стрийминг в целия свят!

Премиерата ще се състои в Sofia Live Club на 31 май /петък/ от 20:00 часа́ под формата на концерт със запаметяваща се стратегия, билетите са в продажба посредством а известни персони от разнообразни сфери се чака да участват на ивента. Мария Илиева, която беше наставник на MIRAIN в " Гласът ", също ще я поддържа с наличие.

MIRAIN е създател както на музиката, по този начин и на текстовете към песните в албума с емблематичното название " Clear ” (от британски език – чисто, ясно, прозрачно),а аранжиментите са поверени на Иван Шопов – музикант,продуцент, композитор,художник, естет и модернист. Иван Шопов е и музикален продуцент на албума. В " Clear " са смесени инди, електронна музика, поп и други музикални стилове.Музикални критици дефинират неповторимия жанр и глас на MIRAIN като ексцентричен микс сред Били Айлиш и Долорес от The Cranberries, с богата доза актуалност и нотки футуризъм. В арт средите се разяснява, че геният на MIRAIN има капацитет да сложи нова епоха в българската музика , отключвайки я към международна популярност. Всичко това, което MIRAIN желае да показа с публиката, е систематизирано в името на албума " Clear ” – знак на почтеното, чистото, транспарантното. Албумът е експресия на усеща и случки и носи в себе си откровеност. Всяка ария споделя вдъхновяваща за авторката обстановка, от която са били получени житейски уроци, а посланията, които албумът целѝ да съобщи са семпли, само че фундаментални: Човек в никакъв случай не би трябвало да губи религия в себе си и да се подценява; От всяка обстановка има изход; Всичките ни предели са там, където ние ги слагаме.

Световното разпространяване на албума стартира ден преди премиерния концерт в по-добрите международни платформи за музика (AmazonMusic, Spotify, YouTubeMusic, AppleMusic, TIDAL, DEEZER и други) .Специални гост-музиканти на концерта садвама забележителни актьори: известният млад китарист със личен жанр и постоянен бекграунд – Илин Папазян – Ниньои Иво Александров (Freakcello) – виртуозв размахването на лъка.За да бъде театралната картина съвършена концертът ще бъде съпроводен от особено направена мултимедия от образните актьори Те27formers. Тя ще бъде прожектирана зад музикантите на сцената на огромна видеостена. Очаква сешоуто да бъде удивително.

С прочувственото си пеене още от дребна MIRAINпредизвиква " дъжд " от сълзи на благополучие, наричали са я и " разплакващата певица ". Така се ражда и артистичния псевдоним на Мира, както е рожденото име на вокалистката: Mira + RAIN = MIRAIN. Пожеланията, които MIRAIN получава в задатък от сътрудници, другари, близки и почитатели е да й върви по вода, както и артистичното й име диктува.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР