С възстановяването на РУ – Полски Тръмбеш и РУ –

...
С възстановяването на РУ – Полски Тръмбеш и РУ –
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Днес осигуряваме възможност на полицаите за бърза и адекватна реакция, когато хората се нуждаят от тях

„ С възобновяване на районно управление (на МВР) – Полски Тръмбеш и районно управление (на МВР) – Стражица сътрудниците ще имат опция за по-бърза и съответна реакция при сигнали за нарушавания на публичния ред и вероятно осъществяване на закононарушения. “

Това увери жителите на двете общини министърът на вътрешните работи Калин Стоянов , който участва през днешния ден на формалното възобновяване на активността на районните ръководства.

Те бяха преобразувани преди две години , наред с голям брой други полицейски сектори, районни ръководства, групи за защита на държавната граница и гранични полицейски ръководства.

„ Когато тематиките за Шенгенското пространство, за незаконната миграция, за повишение на сигурността на жителите са на дневен ред, няма по какъв начин да работим с лимитирани структури “ , акцентира вътрешният министър и изрично възрази против промени, започващи от хората на терен.

Откроявайки о бщите старания за възобновяване на възприятието за правдивост, успокоение и сигурност у хората , министър Стоянов изрази убеденост, че служителите на реда, които ще извършват служебните си отговорности в двете възобновени районни ръководства, ще оправдаят гласуваното доверие и професионално ще работят за понижаване на закононарушенията в двете общини и за повишение на разкриваемостта.

При визитата си в Полски Тръмбеш министър Стоянов заяви и за още изпълнени задължения – отпуснати са към 2,5 млн. лв. за главен ремонт на районното ръководство . Освен това, след премината процедура по социална поръчка, Министерство на вътрешните работи ще разполага с нови 462 автомобила , които ще бъдат разпределени за чиновниците, работещи по линия на пътна полиция в цялата страна, в това число и за сътрудниците от ОДМВР – Велико Търново.

районно управление (на МВР) – Полски Тръмбеш дава отговор за население от 14 451 души и обслужва територия от 472 кв. км, на която са съсредоточени в 15 обитаеми места – град и 14 села. От там минават два основни и няколко третокласни пътища. Служителите в него са разпределени в групи „ Криминална полиция “, „ Охранителна полиция “ и административно обслужване. За негов началник е назначен основен контрольор Красимир Христов. С цел възстановяване на изискванията на труд за чиновниците и обслужването на жителите, следва главен ремонт на постройката.

районно управление (на МВР) – Стражица обслужва територия от 524 кв. км и население от 12 721 души , съсредоточени в 22 обитаеми места – град и 21 села. От там минава и основен път София-Варна. Служителите в него са разпределени в групи „ Криминална полиция “, „ Охранителна полиция “ и административно обслужване на жителите. За негов началник е назначен основен контрольор Пламен Стоянов.

Припомняме, че в средата на 2022 година, макар бурните митинги на жителите на двете общини, в това число и блокиране на пътни участници, без значение от напъните на кметовете на двете общини в отбрана на полицейските си ръководства, те бяха закрити от тогавашния вътрешен министър с претекст – оптимизация на структурите в страната . Управленията бяха преструктурирани и преобразувани в сектори.

В отговор на журналистически въпроси, свързани с пътнотранспортния травматизъм, министър Калин Стоянов осведоми за подхванатите стъпки, с цел да стартират тол камерите да мерят междинната скорост на моторните транспортни средства:

„ Имаме уверението, че най-късно до 6 месеца това ще се случи. Работим интензивно с Министерството на електронното ръководство и компанията, която оперира с камерите “.

В допълнение уточни, че до месеци се чака доставката на 273 камери, декларирани по публични поръчки . По думите му това е една дребна част от напъните, които Министерство на вътрешните работи влага в намаляването на пътнотранспортния травматизъм – проблем, в който ангажимент имат и доста други ведомства и организации.

Тежката злополука в Пловдив изведе един от главните проблеми – възпитанието и образованието . Анализът сочи, че последните тежки пътнотранспортни катастрофи са осъществени точно от млади водачи , които самокатастрофират поради шофиране с висока скорост.

Откриването. Снимка: Министерство на вътрешните работи

Министър Стоянов съобщи и безапелационната си позиция за фрапантно завишаване на глобите по пътищата , които би трябвало да бъдат освен финансови. В този смисъл той открои извънредно работещата мярка за лишаване на моторни транспортни средства от водачи , карали под въздействието на алкохол и наркотични субстанции – от въвеждането ѝ се регистрира сериозен спад на такива случаи. Министър Стоянов посочи процедурата при определяне на чиновници на Министерство на вътрешните работи да карат след приложимост алкохол.

Относно почналите акции за пазаруване на гласове министърът на вътрешните работи уточни, че те ще продължат до изборния ден .

„ Вчера, при интервенцията на територията на Бургас, са формирани 7 досъдебни производства, арестувани са 9-има. Намерени и конфискувани са материални доказателства. До края на вечерта са подадени 19 сигнала, част от тях за пазаруване на гласове, друга – за нарушение на изборното законодателство. Най-важното е предварителната защита, безусловно всеки сигнал следва да бъде обработен оптимално бързо и още по-бързо да бъде докладван на прокуратурата, с цел да продължат съответните взаимни дейности “ , съобщи изрично министър Стоянов.

Той изясни, че резултатите от осъщественото ще се съпоставят със съпоставимите от интервала на аналогичните такива избори. При осъществения разбор на локалните избори с предходните от 2019 са регистрирани доста повече постъпили сигнали, повишен е също броят на досъдебните производства и на наказаните лица.

До края на годината камерите на тол системата ще наблюдават за междинна скорост на водачите

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР