Бюлетините за Народно събрание ще са в зелено и със

...
Бюлетините за Народно събрание ще са в зелено и със
Коментари Харесай

ЦИК показа бюлетината за вота 2 в 1

Бюлетините за Народно заседание ще са в зелено и със зелена защитна лента на гърба. Бюлетината за избор на членове на Европейски парламент е в синьо и също има отбрана. При гласоподаване с хартиени бюлетини преди да гласоподават в кръгчето с преференции хората би трябвало да изберат номера на партията, която поддържат. Това съобщи представителят на ЦИК Росица Матева.

30 партии и обединения ще се включат в двата типа избори на 9 юни – за Народно заседание и за Европарламент. Само една коалиция ще взе участие само в изборите за Народно заседание, изясни тя. Говорителят на ЦИК

прикани гласоподавателите при машинен избор да са търпеливи и да изчакат бюлетините. След като се прегънат разписката от машината, би трябвало да се сложи щемпел преди да бъде пусната в съответната урна.

Днес изтича срокът, в който гласоподаватели отвън България, които ще гласоподават там, могат да подадат заявление за гласоподаване в чужбина.

До 13:30 часа са подадени 8 337 заявки за гласоподаване за Европарламент от нашите сънародници зад граница. Заявленията за гласоподаване за български парламент от нашите сънародници в чужбина са 34 069, сподели Матева.

Днес би трябвало да разгласят втора част от листата за непознатите жители, които са на наша територия и ще гласоподават тук. До края на седмицата ЦИК чака да бъдат конкретизирани местата, за които към момента няма единодушие за откриване на изборни секции отвън българските дипломатически консулства.  

За частичните локални избори до 18 май ЦИК приема документи за присъединяване на партии и обединения в този избор, който е плануван за 23 юни – 16 кметства.



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР