Българите и останалите над 3 милиона европейски граждани, които живеят

...
Българите и останалите над 3 милиона европейски граждани, които живеят
Коментари Харесай

Ева Майдел: Българите на Острова ще запазят правата си и без сделка за Брекзит

Българите и останалите над 3 милиона европейски жители, които живеят във Англия, ще запазят статута и правата си даже и Лондон да напусне Европейски Съюз без съглашение за временен интервал до края на 2020 година или 2022 година. Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел в Страсбург директно след двустранна среща с основния договарящ на Европейски Съюз по Брекзит Мишел Барние. От своя страна Барние получил такова увещание от държавното управление на Англия.

 Звучен пестник! Отхвърлиха договорката на Тереза Мей за Брекзит Обновена
Звучен пестник! Отхвърлиха договорката на Тереза Мей за Брекзит

Интригата към развода с Брюксел се заплита

" За България и нашите съграждани в Обединеното кралство и българските компании, разрастващи бизнес там, би било най-добре да има съглашение за преходния интервал след Брекзит. То дава правна сигурност и предвидимост до момента в който Европейски Съюз и Англия уредят бъдещите си взаимоотношения ", съобщи Майдел.

Евродепутатът ни напомни оабче, че договарянията по съглашението лишиха над две години и е малко евентуално то да бъде предоговорено в последния миг със основни промени .
" В последна сметка целият развой по овакантяване е иницииран от Англия, а до момента в Европейски Съюз не сме получили съответна концепция какво желаят те и по какъв начин виждат бъдещите взаимоотношения ", добави Майдел.

 Как ще отговори Европейски Съюз на неуспеха на договорката за Брекзит?
Как ще отговори Европейски Съюз на неуспеха на договорката за Брекзит?

Европейски Съюз няма ни минимум желание да предоговаря договорката

Припомняме, през вчерашния ден държавното управление на Англия отхвърли съглашението на премиера Тереза Мей за Брекзит . Това е съществена тематика в днешното съвещание на Европейския парламент.

Европейският парламент има основна роля, тъй като би трябвало да утвърди съглашението сред Англия и Европейски Съюз, в случай че такова бъде гласувано в Лондон до края на март 2019 година.

 Колко огромна ще е загубата на Мей на вота за Брекзит?
Колко огромна ще е загубата на Мей на вота за Брекзит?

Всеки е склонен в Уестминстър, че Мей ще изгуби тази вечер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР