Правителството на Нидерландия ще номинира Вопке Хьокстра за еврокомисар. Хьокстра е

...
Правителството на Нидерландия ще номинира Вопке Хьокстра за еврокомисар.
Хьокстра е
Коментари Харесай

Нидерландия предлага външния си министър за еврокомисар

Правителството на Нидерландия ще номинира Вопке Хьокстра за еврокомисар.

Хьокстра е министър на външните работи, а преди този момент е бил биш финансов министър, заяви " Ройтерс ".

Хьокстра ще размени Франс Тимерманс, който във вторник, 22 август, напусна поста, с цел да оглави обединението сред партиите на Лейбъристите и Зелената левица, която ще се явява на парламентарни избори през ноември .

Холандският министър председател Марк Рюте разгласи в особено изказване, че след съвещания в държавното управление и с ръководителя на Европейската комисия решил да предложи точно Вопке Хьокстра за член на Европейската комисия.

Хьокстра е холандски финансов министър от 2017 година до началото на 2022 година, когато е назначен за външен министър в новото държавно управление.

През юли той претърпя съществено проваляне, защото не съумя да реализира въвеждането на по-строги ограничения за мигрантите, което го накара да разгласи, че няма да се кандидатира още веднъж на идните избори.

Сега се чака новият нидерландски еврокомисар, който ще би трябвало да премине през процедурата " чуване " в Европейския парламент, да се занимава с политиките за изменението на климата . По-конкретно през ноември той ще би трябвало да съставлява 27 страни от Европейски Съюз на годишната среща на върха на Организация на обединените нации за климата.
 Скандал притиска държавното управление на Нидерландия да подаде оставка
Скандал притиска държавното управление на Нидерландия да подаде оставка

Причината е отчет, в който държавното управление се упреква в неприятно ръководство на финансова помощ за детска грижа

Очаква се кандидатурата му да бъде гласувана по време на седмичното съвещание на служебното държавно управление, което ще се организира този петък, на 25 август.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР