Държавните глави на 21 държави членки на ЕС, сред които

...
Държавните глави на 21 държави членки на ЕС, сред които
Коментари Харесай

Президентите на 21 страни призовават за единна Европа след изборите за ЕП

Държавните глави на 21 страни членки на Европейски Съюз , измежду които и президентът Румен Радев, подписаха взаимна декларация с апел към европейските гласоподаватели да дефинират със своя глас бъдещия път на обединена Европа.

Декларацията акцентира значимостта на съхраняването на Европейския съюз, неговата мощ и интеграция.

Документът е подписан от водачите на България, Чехия, Германия, Естония, Ирландия, Гърция, Франция, Хърватия, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Унгария, Малта, Австрия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Словакия и Финландия.
 Отбелязваме Деня на Европа и Деня на успеха
Отбелязваме Деня на Европа и Деня на успеха

Те ще бъдат почетени със серия начинания у нас и по света

Европейската интеграция и единение са от извънредно значение и единствено една мощна общественост е способна да се изправи пред актуалните провокации, надхвърлящи националните граници, написа в декларацията.

Президентите се сплотяват към това, че Европа ще се оправи сполучливо с световните опасности и ще продължи по пътя на икономическото и обществено доближаване и развиване само при съществуването на равнопоставеност в партньорството и взаимни дейности.

" Не можем и не би трябвало да одобряваме мира и свободата, просперитета и благосъстоянието за даденост. Необходимо е всички да останем интензивно ангажирани с огромната концепция за мирна и интегрирана Европа ", се споделя още в документа.

Държавните глави показват, че през последните месеци Европейският съюз повече от всеки път е изправен пред невиждани опасности и оттегляне от интеграционните процеси. В документа се акцентира, че както европейските жители, по този начин и страните членки имат потребност от мощен Европейски съюз, с общи институции, който е подготвен да възприема сериозно резултатите от своята активност и е кадърен да се реформира.

" Европа се нуждае от многолюден политически спор за най-хубавия път напред към бъдещето, употребявайки заложената основа в Римската декларация от 25 март 2017 година ", акцентират президентите.

Съюзът е кадърен да схване необятен обсег от отзиви и хрумвания. Не би трябвало обаче да има връщане към Европа, в която страните към този момент не са равнопоставени сътрудници, а съперници , подчертават още в декларацията президентите.
 Борисов 15 години след петото разширение на Европейски Съюз: Показахме, че можем да бъдем
Борисов 15 години след петото разширение на Европейски Съюз: Показахме, че можем да бъдем " кормилото на Европейски Съюз "

България продължава да чака Шенген
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР