Евродепутатите отхвърлиха предложението на българските си колеги пакетът Мобилност да

...
Евродепутатите отхвърлиха предложението на българските си колеги пакетът Мобилност да
Коментари Харесай

Пакет Мобилност“ влиза за гласуване в ЕП утре

Евродепутатите отхвърлиха предлагането на българските си сътрудници пакетът " Мобилност " да бъде свален от дневния ред и да не се гласоподава на пленарното съвещание на Екологичен потенциал на следващия ден , 4 април.

Очаква се вотът да стартира на следващия ден в 12.30 часа българско време.

Всичките направени промени ще бъдат гласувани " накуп ", заедно.
 Да спрат двойните стандарти, желаят български евродепутати за пакета
Да спрат двойните стандарти, желаят български евродепутати за пакета " Мобилност "

" Нашето си е наше, непознатото е общо ", заключи Курумбашев визията на Европейски Съюз

Преди вота евродепутатът Андрей Новаков уточни, че не е направена нито една стъпка, тъй че да се потърси компромисен вид и да се схванат всички гледни точки.

Пред БНР Новаков съобщи: " Това значи, че сигурно на следващия ден ще има гласоподаване по пакет " Мобилност ". Означава и че, в случай че това е съотношението на силите, ще бъде доста мъчно да прекараме текстове, които са значими за България. Резултатът дотук е, че поради забавянето , което успяхме да осигурим през последните две години , каквото и да се случи на следващия ден, то ще бъде гласувано на първо четене, а не окончателното и финално гласоподаване ".

Евродепутатът от Германия Исмаил Ертуг възрази на казаното от Новаков. По думите му през вчерашния ден в транспортна комисия всичките над 1 300 ремонти за били гласувани една по една. Това било показателно, че може да се стигне до компромис по мобилния пакет.



Припомняме, пакетът " Мобилност " влезе в дневния ред на пленарната сесия на Екологичен потенциал на 27 март по предложение на ръководителя на Алианса на либерали и демократи за Европа (АЛДЕ) Ги Верхофстат.

На гласуването на 25 март за дневния ред за постоянната сесия трима български евродепутати не участваха . Оказа се, че тъкмо толкоз трябваха, с цел да падне предлагането, което в последна сметка беше признато с 156 гласа " за " против 154 - " срещу ".

На 27 март обаче текстовете бяха върнати в транспортната комисия .

Въпреки това български превозвачи проведоха 2 митинга - в Страсбург и София.

На вчерашното съвещание на транспортна комисия бяха гласувани 1 224 оферти за промени, от които 1 126 не престават за гласоподаване в пленарна зала. Между тях са и импортираните от българските евродепутати оферти.
 Две минути до полунощ *
Две минути до полунощ*

Взимането на странни решения в 12 без 5 не е единствено български патент, само че и това не е по никакъв начин успокоително, написа Димитър Петров
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР