Австрия може да започне проверка на трафика към Германия като

...
Австрия може да започне проверка на трафика към Германия като
Коментари Харесай

Австрия обмисля въвеждане на контрол по границата с Германия

Австрия може да стартира инспекция на трафика към Германия като част от засиления граничен надзор през втората половина на тази година, когато тя ще бъде ротационен ръководител на Европейския съюз. Това разгласи австрийският вътрешен министър, който е от крайнодясната Партия на свободата, оповестява " Ройтерс ".

Австрия, Германия и някои други европейски страни анулираха краткотрайно Шенгенската система на отворени граници и пътешестване без паспорти през 2015 година, откакто над 1 млн. бежанци и мигранти, най-вече от Близкия изток, наводниха Европа.

През предходната седмица Германия разгласи, че ще резервира граничния надзор с Австрия за още шест месеца, с цел да подсигурява сигурността и да се оправи с миграционните потоци. Този надзор провокира дълги опашки от австрийската страна на границата покрай Залцбург, само че Австрия до момента избягваше да вкара свои лични инспекции постоянни инспекции там.

Вътрешният министър Херберт Кикъл обаче стартира смяна в политиката в изявление за локален вестник, наблягайки, че поради публичната сигурност си костват другите трудности пред бизнеса и туризма по един от главните директни направления от север на юг в Европа.

" В интерес на отбраната на личния ни народ, разумно е да засилим инспекциите ", посочи Кикъл. Неговата Партия на свободата е съдружен сътрудник на консерваторите на канцлера Себастиан Курц.

" От 1 юли можем да стартираме да реализираме надзор на трафика към Германия ", добавя австрийският вътрешен министър.

Той призна, че австрийският бизнес и туристическите браншове няма да бъдат удовлетворени от засилените гранични инспекции. " Но сигурността е най-важният приоритет за хората и поради това някои сигурно ще би трябвало да създадат жертви ", отсече той и предизвести, че ще е належащо да продължим краткотрайната анулация на Шенген в огромна част от Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР