Австралийски учени са намерили решение на проблема с трилионите фасове,

...
Австралийски учени са намерили решение на проблема с трилионите фасове,
Коментари Харесай

Ето как 1.2 млн. тона цигарени угарки ще се превърнат в къщи

Австралийски учени са намерили решение на казуса с трилионите фасове, които се изхвърлят всяка година, оповестява Science Alert.

Изследователите  настояват, че огнеупорни тухли, направени с фасове могат да спестят сила и да оказват помощ за решаването на световния проблем със замърсяването.

Цигарените филтри са мъчно биоразградими и би трябвало да минат години преди да изчезнат изцяло. Тежки метали като арсен, хром, никел и кадмий се процежда през филтрите в почвата и канализациите.

" С години съм си мечтаел за намиране на устойчиви и на практика способи за решение казуса със замърсяването от фасове ", споделя Абас Мохажерани, учител в Училището по инженерство RMIT.

Около 6000 милиарда цигари се създават всяка година, което води до 1,2 милиона тона отпадъчни фасове. Очаква се тези числа да се усилят с повече от 50 на 100 до 2025 година, което се дължи главно на повишаването на международното население.

В Австралия, хората пушат към 25 до 30 милиарда цигари с филтър годишно. От тях към 7 милиарда се трансформират в отпадък. Огнеупорните тухли, с добавени фасове са по-леки, с по-добри изолационни свойства, което на собствен ред значи понижаване на отоплителните разноски.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР