Нови открития, представени на Европейския конгрес по затлъстяването във Венеция,

...
Нови открития, представени на Европейския конгрес по затлъстяването във Венеция,
Коментари Харесай

Риск от внезапна смърт: здравето на мускулите е ключово за хората със затлъстяване

Нови открития, показани на Европейския конгрес по затлъстяването във Венеция, демонстрират мощна връзка сред здравето на мускулите и риска от ранна гибел при хора със затлъстяване. Изследователи от шведската компания AMRA Medical проучиха данни от изследването на UK Biobank, което включва 56 109 души. Те разкрили, че хората с неприятен мускулен състав, характеризиращи се с високо наличие на мазнини и невисок мускулен размер, са имали трикратно нараснал риск от ранна гибел спрямо тези с по-здрави мускули.

Проучването, което към момента не е налично за обществеността, употребява MRI технология за оценка на количеството и качеството на мускулите на участниците, пише Medical Xpress. Тази оценка е помогнала на учените да схванат по какъв начин значимите способи за намаляване, като медикаменти или хирургия, засягат хората, изключително тези, които са по-възрастни или страдат от саркопенично затлъстяване, положение, обвързвано със загуба на мускулна маса и мощ.

Д-р Дженифър Линге от AMRA Medical акцентира смисъла на здравето на мускулите в битката против затлъстяването въз основа на констатациите. „ Поддържането на здравето на мускулите е извънредно значимо за хората със затлъстяване “, сподели тя, до момента в който хората с наднормено тегло имат повече мускулна маса като цяло, мускулите им са по-слаби и с по-лошо качество, което се отразява на общата им подвижност и функционалност.

Интересното е, че даже когато са взети поради фактори като физическа мощ, други болести и избор на метод на живот, неприятното мускулно положение остава забележителен фактор за смъртността, споделиха създателите. Това акцентира нуждата от деликатна оценка на здравето на мускулите при лекуването на затлъстяване, с цел да се подсигурява, че интервенциите за намаляване не оказват негативно влияние върху здравето на мускулите, като по този метод излагат живота на пациента на риск в дълготраен проект, споделиха създателите на проучването на конгреса.

Д-р Линге сподели, че са нужни настоящи проучвания, с цел да се разпознават по-безопасни лекувания за затлъстяване, които резервират здравето на мускулите, изключително поради евентуалните странични резултати от бърза и забележителна загуба на тегло.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР