Асистентите за автоматично спиране при паркиране (Автономно аварийно спиране -

...
Асистентите за автоматично спиране при паркиране (Автономно аварийно спиране -
Коментари Харесай

Асистентите за автоматично спиране при паркиране са все повече ценени

Асистентите за автоматизирано прекъсване при паркиране (Автономно спешно прекъсване - AEB системи) са проектирани да поддържат водачите в сериозни обстановки по подобен метод, че да се заобикалят произшествия при тази маневра доколкото е допустимо. Системите AEB към този момент са доста ценени и като предни асистиращи системи за отбягване на конфликт с пешеходци.

Асистентите за спешно прекъсване работят и при придвижване на заден ход, като защищават минувачите или велосипедистите, и предотвратяват удари при паркирането. Ето за какво специалистите приканват производителите на коли да оборудват своите транспортни средства с тези ефикасни асистенти за паркиране със спирачни функционалности като стандарт.

Тук несъмнено се натъртва на "ефективно ", тъй като тестванията демонстрираха, че автоматизирано работещите спирачни паркинг асистенти към момента не действат оптимално. Технологията, нужна за това, към този момент е налична в множеството коли, да вземем за пример под формата на задни ултразвукови датчици, които би трябвало да бъдат свързани единствено със спирачната функционалност.

Повечето AEB системи употребяват радар за дълъг обхват, стерео камери и по този начин наречената лидарна технология. Long Range Radar (LRR) е система, която може да предава своите електромагнитни талази до 200 метра и да действа в диапазон на скорости от 30 до 250 км/ч. LRR следи зоната пред и в профил на автомобил с помоща на радарен лъч. Системата разпознава транспортни средства начело, както и неподвижни обекти следейки вашата лична скорост и посока на шофиране, с цел да пресметна дали тези обекти могат да се приближат до рисково разстояние. Ако събитията бъдат оценени като сериозни, системата AEB предизвестява лидера. Ако няма реакция, асистентът за спешно прекъсване се намесва в процеса на прекъсване, с цел да се избегне случай и да се предотврати прекомерно късното прекъсване.

Лазерната лидарна технология от своя страна се употребява за разкриване на обекти като други моторни транспортни средства, пътни знаци, пътни граници или дървета, които са пред, зад и в профил на личното транспортно средство, както и за установяване на дистанцията до тях. Лидарните системи могат да се употребяват и за премерване на скоростта. Сензорите, видеокамерите и радарната технология работят дружно във всички тези системи и образуват значими предпоставки за самостоятелното шофиране на бъдещето.

Но до тогава тези технологии към този момент би трябвало да имат забележителен принос за отбягване на повреди. Като тези, които могат да се случат при придвижване на заден ход, в случай че погледът на лидера откъм гърба е нарушен. Не на последно място, изследването на произшествията от застрахователите демонстрира, че при към 17 % - съвсем една пета от всички катастрофи с пешеходци,се случват, до момента в който автомобилът се движи постепенно на заден ход. Не е извънредно да настъпят съществени пострадвания, защото допълнително от 60 % от тези катастрофи пешеходецът е на 69 години или повече. В края на краищата, даже леко „ тръсване “ при придвижване на заден ход може да аргументи съществени пострадвания, освен при възрастните хора, само че и при децата.

Освен това системите за спешно прекъсване могат също да предотвратят обилни вреди на имущество при придвижване на заден ход, както демонстрират изследвания на застрахователите. Съответно, асистентите за паркиране при интензивно прекъсване би трябвало да могат да понижат до две трети вредите при паркиране и маневриране. Това подхожда на стопански капацитет за спестявания от 2,1 милиарда евро годишно, пресмятат от немския автоклуб ADAC.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР