Ръгбистът на Тулуза и на френския национален тим Антоан Дюпон

...
Ръгбистът на Тулуза и на френския национален тим Антоан Дюпон
Коментари Харесай

Ръгбистът Антоан Дюпон ще носи олимпийския огън този петък в Тулуза

Ръгбистът на Тулуза и на френския народен отбор Антоан Дюпон ще придвижи огъня в своя град този петък, 17 май. Неговият съотборник Ромен Нтамак също е част от листата с факлоносци, написа Le Parisien.

Националът от „ Стад Тулуза “, който бе определен за най-хубав състезател в света по ръгби през 2021 година ще носи олимпийския огън в деветия ден от пребиваването му на френска земя, като в щафетата ще вземат участие 101 факлоносци.

Халфът ще бъде част от състава на Франция на Игрите в Париж в шампионата по ръгби 7. Той даже се отхвърли от присъединяване в последния шампионат от Шестте народи с отбора на страната си, с цел да се причисли към олимпийския тим на Франция, което провокира бурни диспути в родината му.

Припомняме, че огънят дойде на 8 май с тримачтовия транспортен съд Белем на брега на втория по величина град във Франция Марсилия.

" Други огромни фигури на ръгбито също ще носят факлата този ден, като Ромен Нтамак, Венсан Клер, Максим Медар ", означават от Организационния комитет на Париж 2024.

Ромен Нтамак ще има достойнството да приключи деветия стадий от щафетата във Франция и да възпламени огъня в котела на стадион „ Ернест-Валон “, домът на неговия тим. Най-вероятно дружно с него ще бъде и синът му Емил.

Сред останалите известни французи, които ще пренесат пламъка в Тулуза са някогашният хандбалист Ножиалем Миаро и инфлуенсърът Тибо ИнШейп.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР