Спасителните операции продължават и днес в индонезийската провинция Западна Суматра,

...
Спасителните операции продължават и днес в индонезийската провинция Западна Суматра,
Коментари Харесай

Вече 58 са жертвите на внезапни наводнения и свлачища в Индонезия

Спасителните интервенции не престават и през днешния ден в индонезийската провинция Западна Суматра, откакто жертвите от неочаквани наводнения и свлачища се усилиха на 58 . 35 души остават в неопределеност, предават от Reuters.

вечерта провокираха неочаквани наводнения, свлачища и поток от студена лава - сходна на тиня примес от вулканична пепел, скални парчета и вода - в три области и един град в Западна Суматра.

Студеният поток от лава, прочут с индонезийската дума " лахар ", идва от планината Мерапи, един от най-активните вулкани на Суматра. През последните седмици се следи нараснала вулканична интензивност в страната , като Руанг и Ибу също изригнаха.

Националната организация за ръководство на бедствията (BNPB) ще концентрира търсенето на изчезналите хора в региони покрай реки и ще почисти основните пътища от огромните камъни, парчета, тиня, донесени от наводненията, заяви gенерал-лейтенант Сухарянто в изказване през днешния ден.

Най-малко 249 къщи, 225 хектара земя, в това число оризови полета, 19 моста и множеството основни пътища са развалени в засегнатите три области и един град.

Индонезийската метеорологична организация BMKG съобщи, че възнамерява да се опита да смекчи изобилните превалявания, предстоящи за идната седмица в Западна Суматра, посредством " засяване на облаци " , с цел да предотврати дъждове в най-засегнатите региони. Широко употребявано в Индонезия, засяването на облаци включва изстрелване на солни факели в облаците, с цел да провокират превалявания в сухите региони.
 Изригна вулканът Ибу в Индонезия, наводнения взеха жертви
Изригна вулканът Ибу в Индонезия, наводнения взеха жертви

Най-малко 37 души са починали в Западна Суматра
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР