Apple работи по напълно нова система за лицево разпознаване. За

...
Apple работи по напълно нова система за лицево разпознаване. За
Коментари Харесай

Уникална нова технология на Apple разпознава лицето и с маска

Apple работи по изцяло нова система за лицево различаване. За патента за технология, регистриран от Службата за патенти и търговски марки на Съединени американски щати, се оповестява от PatentlyApple.

Системата е радикално друга от Face ID, която Apple употребява от няколко години. Последната е интензивно подложена на критика от потребителите през 2020 година, когато заради пандемията от ковид лицата им са покрити с маски. За новата технология маските и очилата няма да са проблем.

Патентът се основава на по този начин наречената топлинна карта на лицето, която е неповторима за всеки човек и е съвсем невероятно да се заблуди. По време на сканирането смарт телефонът основава мрежа с разнообразни повърхности на лицето на потребителя, за всяка от които ще бъде основан топлинен автограф.

Не е обаче изцяло ясно по какъв начин ще работи новата Face ID при по-сложни условия – при нараснали телесни температури или при минусови температури на околната среда. Във всеки случай технологията към момента е надалеч от практическо внедряване в iPhone и iPad. /БГНЕС
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР