Антителата срещу коронавирусна инфекция се запазват най-малко девет месеца след

...
Антителата срещу коронавирусна инфекция се запазват най-малко девет месеца след
Коментари Харесай

Учени: Антителата срещу COVID-19 се запазват поне 9 месеца след инфекцията

Антителата против коронавирусна зараза се резервират минимум девет месеца след заразяването, това настояват експерти от лондонския Импириъл колидж и университета на Падуа в Италия.
Нивата на антителата "остават високи " без значение дали инфектираното лице е развило признаци на болестта, породено от новия ковид. До този извод са стигнали откривателите, откакто са тествали пациенти в Северна Италия - един от най-тежко засегнатите райони при започване на пандемията.
Около 3000 поданици на Во - град в Северна Италия, затворен от италианската войска при започване на 2020 година след откриването на първите случаи на локално предаване на вируса в Европа, са били тествани за антитела през май същата година и още веднъж през ноември.
Към края на предходната година "откриваеми равнища на антитела " са регистрирани при 98.8 % от хората, които са се заразили с вируса през февруари или март.
От екипа означават, че са разкрили даже случаи на повишение на равнищата на антитела, което допуска повторни инфекции и вероятно подсилване на имунната система.
Засега догатките сочат, че имунизациите против ковид обезпечават най-малко шест до осем месеца имунитет против по-стари разновидности, макар че проучване на Вашингтонския университет, оповестено предишния месец от сп. "Нейчър ", загатна за "траен " имунитет според от употребяваната ваксина.
"Трябва да продължим да следим устойчивостта на антителата за по-дълъг интервал от време ", съобщи Енрико Лавецо от университета на Падуа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР