Американският президент Джо Байдън номинира Хари Коукър, който е заемал

...
Американският президент Джо Байдън номинира Хари Коукър, който е заемал
Коментари Харесай

Байдън номинира бивш шеф в ЦРУ и АНС за национален кибердиректор в Белия дом

Американският президент Джо Байдън номинира Хари Коукър, който е заемал управителни постове в Централно разузнавателно управление на САЩ и Агенцията по национална сигурност на Съединени американски щати, за поста на шеф по въпросите на националната киберсигурност, заяви Белият дом, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Хари Коукър е правист и специалист по национална сигурност. Завършил е военно-морската академия и има 20-годишна работа във флота, преди да се причисли към Централно разузнавателно управление на САЩ. В интервала 2017-2019 г е изпълнителен шеф на Агенцията за национална сигурност.

Досега постът беше поверен на Кемба Уолдън, само че по-рано този месец неназован източник сподели пред Ройтерс, че тя няма да бъде обсъждана като заемащ непрекъснато този пост заради персонални задължения, които биха затруднили нейното одобряване от Сената на Съединени американски щати. Уолдън бе удостоверила пред в. " Вашингтон пост ", че е отдръпнала кандидатурата си от разискване.

Процесът на инспекция на номиниран претендент има за цел да реши дали той има проблеми, които биха се оказали дисквалифициращи в процеса на одобряване в Сената, сподели тогава пред Ройтерс американски формален представител.

Администрацията на Байдън има усложнения при издигането на претенденти тази година, в това число към избора на президента за министър на труда Джули Сю, като трябваше да отдръпна няколко кандидатури от март насам. Демократите разполагат с нежно болшинство в Сената.

Службата на националния кибердиректор бе основана през 2021 година и работи по създаването на тактиката за киберсигурност на Байдън, която бе оповестена през март 2023 година, за да се усъвършенства отчетността на промишлеността към сериозната инфраструктура, като да вземем за пример лечебни заведения и язовири.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР