Александър Зверев често се въвлича в ненужни драми от началото

...
Александър Зверев често се въвлича в ненужни драми от началото
Коментари Харесай

Гофен напомни за най-добрите си дни и притисна максимално Зверев, но бившият шампион оцеля

Александър Зверев постоянно се въвлича в ненужни драми от началото на клей сезона и това докара до някои безпределно разочароващи загуби, каквата да вземем за пример беше тази от Кристофър`О Конъл в Мюнхен. Някогашният номер две изрично се намира надалеч от най-хубавата си форма и през днешния ден затвърди това усещане, само че макар следващото си неубедително показване, то той съумя да реализира поврат над Давид Гофен и да се класира за 1/16-финалите - 5:7 6:3 6:4. Там някогашният първенец ще премери сили с американеца Джей Джей Уулф, който изненадващо преодоля съпротивата на Хуберт Хуркач.

Началото на срещата въобще не предвещаваше сходен процес, защото Зверев с лекост наказваше прекомерно меките сервиси на своя конкурент и контролираше изцяло събитията на корта. Разликата в силата на ударите сред двамата беше доста отчетлива, а всичко това разреши на германеца да се откъсне напред с два пробива задатък при 4:1. Белгиецът обаче не беше подготвен да се съобщи толкоз елементарно и заигра тениса, който преди години го изведе до челната десетка на света. Гофен удряше топката извънредно чисто и възвърна паритета в резултата за 5:5, откакто отрази два сетбола. Серията на международния номер 107 надалеч не спря дотук, защото той взе 8 от идващите 9 разигравания и по този начин откриващият сет отиде в негова изгода.

Втората част също стартира безпределно неприятно за Саша, защото непоставеният тенисист продължаваше да стои доста по-солидно от него в размените от дъното на корта, а любимецът към този момент не криеше какъв брой наскърбен е от личните си изяви на корта и този яд го караше да прибързва прекалено много, което разреши на белгиеца да реализира брейк за преднина от 2:0. За страдание на някогашния подгласник от финалите на ATP, то той изгуби всевъзможен темп в ударите си оттова насетне и не затрудняваше с нищо германеца, като това разреши на олимпийския първенец да завоюва 6 от идващите 7 гейма и по този начин да вкара мача в съдбоносен сет.

Там новобранецът стабилизира доста изявите си от линията за начален удар и се стремеше да взема топката доста рано, а Зверев зае позиция надалеч зад главната линия и изчакваше неточности от ракетата на противника си, само че те съвсем не идваха и никой не съумяваше да се откъсне в резултата до 4:4. Тогава Зверев най-сетне реши да поеме иницативата в свои ръце и си заслужи триумфа, реализирайки пробив в десетия гейм благодарение на някои вдъхновяващи отигравания.

2017 champ Alexander Zverev comes from a set and a break down to beat Goffin in 3 sets!

Faces JJ Wolf next in the Third Round.
— Tennis Channel International (@TennisChanneli)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР