Албания отмени безвизовия режим за руснаци, албанското посолство в Русия

...
Албания отмени безвизовия режим за руснаци, албанското посолство в Русия
Коментари Харесай

Албания отмени безвизовия режим за руснаци

Албания анулира безвизовия режим за руснаци, албанското посолство в Русия на уеб страницата си.

Досега руснаците можеха да влизат в страната без виза от 1 май до 30 септември. Така Албания стимулираше туризма си. Сега, с цел да посетят страната, съветските жители би трябвало да аплайват за виза в сходство с задачата на пътуването.

През септември 2022 година Европейски Съюз спря опростения си визов режим с Русия. В резултат на това пакетът документи, нужни за виза, срокът за разглеждане на заявките и таксата за виза се усилиха. По-късно Латвия, Литва, Естония, Финландия, Полша и Чехия затвориха границите си за туристи от Русия.

След съветската инвазия в Украйна Северна Македония анулира безвизовото влизане за руснаци, Черна гора понижи летния престой без виза до 30 дни, а Казахстан - до 90 дни в границите на шест месеца. Освен това съвсем всички европейски страни, Съединени американски щати и Канада затвориха въздушното си пространство за съветски самолети. Много въздушни превозвачи, в това число тези от азиатските страни и страните от Оперативно-наблюдателно дело, стопираха да летят до Русия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР