Акционерите на "Корадо-България" АД одобриха проект за дялово участие на

...
Акционерите на "Корадо-България" АД одобриха проект за дялово участие на
Коментари Харесай

Дивидент и акции като бонус за служителите гласуваха акционерите на Корадо България

Акционерите на "Корадо-България " АД утвърдиха план за дялово присъединяване на чиновниците (ESOP - Employee share ownership project). Решението бе гласувано от изключителното общо заседание на сдружението, което се организира в град Стажица. "Корадо-България " ще изкупи назад част от акциите, които е емитирало, и ще ги разпредели измежду своите чиновници като бонус към общоприетата им заплата.

Тъй като компанията от Стражица не има лични акции все още, няма ограничавания за осъществяване на назад изкупуване. То ще е в размер под 0.10% от всички бумаги на компанията и е планувано за първата половина на октомври тази година.
Обратното изкупуване на акции на сдружението е предопределено само за реализирането на план за разпределянето на акции на чиновниците на предприятието, отговарящи на условията. Първо те би трябвало да са били чиновници за период по-дълъг от една година, и второ - да не престават да са на работа и да не е почнал развой по преустановяване на тяхното трудово провоотношение с компанията. Общият брой квалифицирани участници в плана е 245 индивида. Те пък ще получат общо 12 000 акции. Общата пазарна стойност изкупените и трансферирани бумаги се планува да бъде към 70 000 лева плюс съответните разноски по процедурата. Прехвърлянето на акциите от сдружението на чиновниците ще стане в границите на четвъртото тримесечие. То може и да бъде отказано от служителя. Сумата, която всеки ще получи ще се преглежда като еднократно в допълнение трудово възнагрждение, върху която ще се създадат и съответните начисления.

Увeличaвaнeтo нa бpoя нa aĸциoнepитe щe пoзвoли нa "Корадо-България " дa влeзe в индeĸca ЅОFІХ нa "Бългapcĸaтa фoндoвa бopca " АД.

Финансовите доклади на компанията за първото полугодие са утвърдени от инспекторите (PwC) макар че това не се изисква по закон. "Корадо-България " е първата българска компания, която утвърди разпределянето на шестмесечни междинни дивиденти за първото полугодие на 2018-а. Сега акционерите гласоподаваха за погашение на шестмесечен дял и от част от облагата на сдружението за първата половина на тази година. Общият брутен размер на сумата е 1 316 861.40 лева, което значи по 0.10 лева за една акция

Основните акционери в компанията са "Корадо Чехия " с дял от 82.56% от капитала, няколко други няколко компании, които държат 15.41%, а дребни вложители са притежатели на 2.03% от книжата с право на глас. Членът на управителния съвет Силвия Стефанов има 327 акции, а членът на Надзорния съвет има 900 броя. Останалите мениджъри нямат акции в сдружението, което ръководят.

"Корадо - България " е една от шестте акции, които се търгуват на премиум сегмента на "Българската фондова борса " АД.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР